La Guàrdia Civil registra la seu de la fundació de CDC i els ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat

ACN Agents de la Guàrdia Civil davant la fundació Catdem.
Comparteix-ho amb els teus amics:

També escorcolla el domicili de l’extresorer del partit, Daniel Osácar

La Guàrdia Civil escorcolla des de primera hora d’aquest divendres al matí la fundació de CDC, Catdem, situada al carrer Casp de Barcelona. L’escorcoll s’emmarca dins la segona fase de l’operació ‘Petrum’, que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco al partit. També estan escorcollant el domicili de l’extresorer de CDC, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès. El cas està sota secret de sumari. No es preveuen detencions. La investigació la porta el jutjat d’instrucció número 1 d’El Vendrell i la Fiscalia Anticorrupció. Els registres es preveu que seran ràpids perquè es busca una documentació específica.

ACN Agents de la Guàrdia Civil davant la fundació Catdem.
ACN Agents de la Guàrdia Civil davant la fundació Catdem.

L’operació l’està duent a terme la Guàrdia Civil de Tarragona, juntament amb el Jutjat d’Instrucció número 1 d’El Vendrell i la Fiscalia Especial Contra el Crim Organitzat i la Corrupció. S’investiga la possible comissió de delictes contra l’administració pública.

L’operació de la Guàrdia Civil ha començat a les 8.45h del matí, tot i que l’escorcoll a la fundació CatDem no s’ha iniciat fins a les 10.15, quan ha arribat el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo, acompanyat de la comitiva judicial. Han arribat amb nombroses caixes per recollir la possible documentació.

En la primera fase de l’operació ‘Petrum’, que es va produir el passat 23 de juliol, s’haurien trobat documents que demostrarien que va haver-hi pagaments de Teyco del 3% a la fundació CatDem com a comissions per adjudicació d’obra pública, segons ha pogut saber l’ACN.

Les obres s’haurien ubicat en els municipis de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, que aquest divendres al matí també s’estan escorcollant.

En la primera fase de l’operació es va detenir Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco i fill del fundador de Convergència Democràtica de Catalunya Carles Sumarroca, i dos membres més de la seva família. A més, també es va detenir l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i el gestor Marià Júdez.

El jutjat número 1 d’El Vendrell porta el cas i ha obert una peça separada per l’operació d’aquest divendres en el marc de l’operació ‘Petrum’.