La Guàrdia Urbana de Figueres alerta que el nombre de plantacions il·legals de marihuana continua creixent

RECOLONS, ÀLEX - ACN · ID 109369/898087 Imatge d'alguns dels agents que han rebut reconeixements durant la jornada.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Castell de Sant Ferran ha estat un any més l’escenari de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana de Figueres. Durant l’acte, que ha estat presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, i que ha comptat amb una nombrosa representació dels diferents cossos de seguretat i representants de la societat civil, s’han reconegut els mèrits professionals tant de membres de la Guàrdia Urbana com d’altres cossos. Entre les distincions, destaca la que ha rebut el caporal que va detenir l’autor del crim de Tots Sants al cementiri de la ciutat. A l’hora dels parlaments, l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, ha alertat de l’increment de plantacions il·legals de marihuana.

RECOLONS, ÀLEX - ACN · ID 109369/898087 Imatge d'alguns dels agents que han rebut reconeixements durant la jornada.
RECOLONS, ÀLEX – ACN Imatge d’alguns dels agents que han rebut reconeixements durant la jornada.

Un cop entregades les felicitacions i medalles al mèrit professional, el cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, ha destacat que durant el 2013, el nombre de delictes es van reduir gairebé un 10% a la capital altempordanesa, i prop d’un 11% els delictes contra el patrimoni en concret. Amb tot, Riera ha qualificat l’any de “complicat” per fets com el crim de Tots Sants i els problemes que se’n van derivar amb les revenjes posteriors entre clans gitanos rivals.

Riera també ha lamentat l’augment dels delictes contra la salut pública, que durant el 2013 van suposar la detenció de 58 persones, i l’increment de cultius il·legals de marihuana, un fet delictiu que continua creixent i que en les darreres setmanes ha continuat amb el comís d’importants quantitats d’aquesta substància.

Pel que fa al balanç en xifres, la Guàrdia urbana de Figueres va tancar el 2013 amb un total de 107 detinguts per diferents delictes. A més, es van realitzar 1.433 controls d’alcoholèmia, es van controlar més de 12,000 vehicles i es van interposar 7.500 denúncies.