La investigadora olotina Adriana Sánchez Danés, anomenada nova ambaixadora de la ciutat

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde Josep M. Corominas ha fet entrega de la insígnia de la ciutat a Adriana Sánchez Danés. Amb aquest nomenament, Olot compta amb 22 ambaixadors.

Adriana Sánchez Danés és, des d’aquest divendres 23 de novembre, ambaixadora d’Olot. L’alcalde li ha fet entrega aquest matí de la insígnia de la ciutat després de la seva signatura en el Llibre d’Honor. Josep M. Corominas ha agraït a Sánchez que “hagi acceptat aquest reconeixement i que porti arreu el nom de la ciutat”.

Nascuda a Olot el 3 de gener de 1984, l’Adriana  Sánchez Danés és Llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctora en Biomedicina per la Universitat Pompeu Fabra. És investigadora de la Universitat Lliure de Brussel·les, on estudia els mecanismes que condueixen a la iniciació i progressió del càncer. El 2016, va identificar les cèl·lules que originen el càncer de pell més freqüent. Recentment, ha estat primera autora d’un estudi, realitzat en col·laboració amb l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron, on s’ha descobert un mètode per evitar les recaigudes d’aquest mateix càncer. Aquest descobriment obre les portes al desenvolupament de nous tractaments per evitar les recaigudes en el que és el càncer més comú.

L’Adriana Sánchez resideix des de fa 6 anys a Brussel·les. Va ser durant l’any 2012 que va decidir instal·lar-s’hi a viure per així poder realitzar una estada postdoctoral i continuar la seva carrera investigadora. Tot i la distància, l’Adriana segueix l’actualitat de la ciutat, on viu la seva família i on torna una vegada al mes. “Trobo a faltar moltes coses d’Olot: la gent, el temps, la manera de ser… però també és veritat que hi vinc sovint, una vegada al mes” ha assegurat aquest matí l’Adriana que ha afegit que “m’ha fet molta il.lusió que hagin pensat en mi per convertir-me en ambaixadora de la ciutat”. Des de petita ha estat vinculada al món artístic d’Olot: va participar durant 10 anys, des dels 6 anys fins els 16, als tallers de dibuix i pintura de l’Escola Municipal d’Expressió, i també als tallers de pessebrisme dirigits pel Mestre Trayter (Associació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa). Aquesta faceta artística, desenvolupada a Olot, ha estat clau per desenvolupar el pensament creatiu tan necessari en el món científic.

El Consell d’Ambaixadors d’Olot

Amb el nomenament d’avui, Olot té un total de 22 ambaixadors. El 14 de juny de l’any 2012, mossèn Joan Soler – missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo, però que actualment ha tornat a Catalunya- va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció. La matemàtica especialista en el càlcul de trajectòries interplanetàries, Elisabet Canalias, el metge dentista Carles Bosch, que viu i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; i Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington a Indiana, als Estats Units, han estat  alguns dels olotins que també han rebut aquest reconeixement.

El Consell d’Ambaixadors és, juntament amb el Consell d’Alcaldes i els Consells Ciutadans, algunes de les eines que impulsa l’Ajuntament d’Olot per copsar i fomentar la participació ciutadana. El seu nomenament té lloc aprofitant la seva estada a la ciutat per vacances. El desembre de 2015 va tenir lloc la primera trobada d’ambaixadors, en la que cadascun d’ells va exposar la seva visió d’Olot des del seu actual lloc de residència. La reunió també va servir per explorar vies de col·laboració i les aportacions de cadascun d’ells en el dia a dia de la ciutat.

El Consell d’Ambaixadors d’Olot està format per:

1. Joan Soler Ribas
2. Carles Bosch Cos
3. Martí Bassols Coma
4. Egar Illas Arau
5. Dani Arbós Daró
6. Pau Figueras Barnera
7. Marc Güell Cargol
8. Anna Vila Espuña
9. Remei Capdevila Werning
10. M. Carme Mateu Pagès
11. Joan Lluís Albella Corredera
12. Elisabet Canalias Vila
13. Aniol Salvador Soy
14. Amèlia López Huix
15. Francesc Artigas Ventolà
16. Alba Oliveras Ferrer
17. Irene Solé Canet
18. Ester Sala Bosch
19. Xavier Canalias Tercero
20. Valentí Canal Font
21. Anna Vilanova Bartrolí
22. Adriana Sánchez Danés

Comparteix-ho amb els teus amics: