La invocació d’Oliba. Un espectacle a través de la imatge, la música i la poesia

Comparteix-ho amb els teus amics:

El monestir de Ripoll acollirà el dissabte 1 de febrer a les 10 de la nit, un espectacle que anirà a càrrec de Jordi Coromina, dramatúrgia, Modest Moreno, música i Toni Casassas, videocreació.

La invocació d’Oliba vol fer reviure la figura de l’Abat Oliba amb un muntatge escènic pensat per fer-se a l’interior de les esglésies i monestirs de la seva vida, començant pel Monestir de Santa Maria de Ripoll on va arribar a fer la seva gran obra mestra. Una proposta artística que fa un recorregut per les traces que ha deixat la seva memòria a la nostra cultura en aquests mil anys d’història. A través del rastre poètic, musical i visual d’Oliba que trobem en escriptors com Verdaguer o Segarra o el Cançoner de Ripoll; en músics com els montserratins Pare Antoni Soler o Odiló M. Planàs; en el paisatge de la Catalunya que va recórrer, des de Montserrat fins a Cuixà; i en l’arquitectura que va deixar en ciutats com Vic i Ripoll.
Per a evocar i invocar la figura d’Oliba, comptem amb la veu de Jordi Coromina, amb la música per a orgue de Modest Moreno i amb la videocreació de Toni Casassas. Tres artistes originaris de terres olibanes i amb una àmplia trajectòria que recrearan l’esperit d’aquesta figura històrica des d’una triple creació artística, amb la paraula, amb la música i amb el videoart, i així que es pugui sentir en tota la seva dimensió humana i simbòlica en un espectacle amb esperit mil·lenari i amb el llenguatge del nostre temps.

201401221344241

Comparteix-ho amb els teus amics: