‘La Isla mínima’ i ‘El Niño’ lideren les nominacions als Premis Goya

Comparteix-ho amb els teus amics:

‘La Isla mínima’ d’Alberto Rodríguez amb 17 nominacions i la coproducció catalana ‘El Niño’ de Daniel Monzón amb 16 parteixen com a favorites als XXIX Premis Goya, que se celebraran aquest dissabte a la nit a Madrid. ‘El Niño’ opta entre d’altres al Goya com a millor pel·lícula, millor direcció, millor guió original i millor actor de repartiment per Eduard Fernández. La cinta triomfadora de la darrera edició dels Gaudí, ‘10.000 KM’ de Carlos Marques-Marcet, ha rebut nominacions a la millor direcció novell i a la d’actor i actriu revelació, pel paper que interpreten David Verdaguer i Natalia Tena. La també coproducció catalana ‘Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo’ opta a sis estatuetes.

El Niño’ competirà amb ‘La isla mínima’, ‘Loreak’, ‘Magical girl’ i ‘Relatos salvajes’ en la categoria de millor pel·lícula i el seu director, Daniel Monzón, ho farà amb Alberto Rodríguez per ‘La isla mínima’, Carlos Vermut per ‘Magical girl’ i Damián Szifron per ‘Relatos Salvajes’ pel Goya a la millor direcció.

‘El Niño’ també optarà al Goya a la millor cançó original, a la millor interpretació femenina de repartiment, al millor actor revelació, a la millor direcció de producció, millor direcció de fotografia, millor muntatge, millor direcció artística, millor disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria millor so i millors efectes especials.

El director de ‘10.000 Km’, Carlos Marqués-Marcet, competirà pel Goya a la millor direcció novell amb Esteban Roel i Juanfer Andrés per ‘Musarañas’, Curro Sánchez Varela per ‘Paco de Lucía: la búsqueda’ i Beatriz Sanchís per ‘Todos están muertos’. L’actor del film de Marques-Marcet, David Verdaguer, opta al premi a millor actor revelació, i tindrà al davant Jesús Castro pel seu paper a la catalana ‘El Niño’, Israel Elejalde per ‘Magical Girl’ i Dani Rovira per ‘Ocho apellidos Vascos’.

La intèrpret de ‘10.000 Km’, Natalia Tena, també opta al Goya a millor actriu revelació, competint amb Ingrid García-Jonsson pel seu paper a ‘Hermosa Juventud’ del director català Jaime Rosales, Yolanda Ramos per ‘Carmina y amén’ i Nerea Barros per ‘La isla mínima’.

‘Mortadel·lo i Filemó’ i ‘Rastres de sàndal’ també opten a Goya

‘La Tropa de trapo en la selva del arco Iris’ dirigida per Àlex Colls i ‘Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo’ opten a guanyar el premi a millor cinta d’animació. El film dirigit per Javier Fesser també opta als premis a millor guió adaptat, cançó original (Morta y File de Rafael Arnau), direcció de producció, direcció artística i so.

En la categoria de millor guió adaptat competeix el film de Maria Ripoll, Rastres de sàndal, escrit per Anna Soler-Pont i guanyador del Gaudí a la millor pel·lícula. Finalment, a la categoria a millor pel·lícula iberoamericana hi ha ‘La distancia más larga’ dirigida per Claudia Pinto Emperador, una coproducció catalana de la mà de Castro Producciones Cinematogràficas i la veneçolana Sin Rodeos Films C.A. amb la col·laboració de TVC.

Finalment, d’entre els curtmetratges nominats trobem les produccions catalanes ‘Cafè para llevar’ escrit i dirigit per Patricia Font, i produït per Escac Films a la categoria de ficció, i ‘El domador de peixos’ dirigit per Roger Gómez i Dani Resines, i produït per Elcangrejo a la de curt documental.