La Junta Electoral denega al Govern la pròrroga del termini per demanar el vot per correu dels catalans residents a l’estranger

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dimecres denegar la petició del Govern d’ampliar el termini previst per demanar el vot per correu dels catalans residents a l’estranger que acaba aquest dissabte, segons ha pogut saber l’ACN. El Departament de Governació argumentava la petició en el fet que els tràmits s’han de fer coincidint amb el període de vacances i també apel·lava a la reducció d’horaris i personal de diversos consolats espanyols. El Govern ha explicat en els últims dies que aquest tipus de sol·licitud s’ha fet en altres ocasions, i que la Junta Electoral Central mai s’hi havia negat.

En el text de la resolució, la Junta Electoral Central argumenta que no procedeix ampliar “de manera genèrica” el termini previst per sol·licitar el vot per correu ja que l’article 119 de la LOREG estableix el caràcter improrrogable dels terminis electorals. A més assenyala que en la petició del Govern no s’acrediten “circumstàncies excepcionals o alteracions inusuals”, al marge de la situació de vacances que acompanya bona part del període electoral.

A més, la JEC defensa que l’ampliació del període hauria de ser “molt breu” i podria generar “confusió” afectant als terminis següents del procés electoral. Amb tot, apunta que al ser més curts es podria provocar un “efecte contraproduent” d’emissió de vots fallits.

En la resolució de la Junta Electoral Central s’adjunta un informe de l’Oficina del Cens Electoral (OCE) que conclou que una ampliació del termini seria un “inconvenient” perquè “alteraria la planificació dels treballs de l’Oficina del Cens Electoral.