La jutgessa prohibeix sortir del país a sis dels detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de drogues

ACN Els Mossos d'Esquadra s'enduen detinguda una dona al barri de Font de la Pólvora de Girona
Comparteix-ho amb els teus amics:

Ja han declarat una vintena dels arrestats i tots han quedat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública

ACN · Sis dels detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de drogues no podran sortir del país i s’hauran de presentar al jutjat cada quinze dies. El Jutjat d’instrucció número 4 de Girona ja ha pres declaració a una vintena d’arrestats i aquest dijous acabaran de passar a disposició judicial la resta de detinguts dimarts al barri de Font de la Pólvora de Girona, a Sils, Llagostera, Quart, Blanes, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva i el Prat de Llobregat. La jutgessa ha deixat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública tots els detinguts que han declarat fins ara. A aquests sis, els ha prohibit sortir del país i ha imposat mesures per evitar que es donin a la fuga.

ACN Els Mossos d'Esquadra s'enduen detinguda una dona al barri de Font de la Pólvora de Girona
ACN Els Mossos d’Esquadra s’enduen detinguda una dona al barri de Font de la Pólvora de Girona

Una vintena dels 26 detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de drogues que els Mossos d’Esquadra van fer a municipis de les comarques gironines i al Prat de Llobregat ja han passat a disposició del Jutjat d’instrucció número 4 de Girona. La jutgessa ha deixat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública tots els arrestats. A sis d’ells, els ha imposat mesures per evitar que intentin fugir. Els ha retirat el passaport i hauran de comparèixer a signar al jutjat cada quinze dies.

Aquest dijous hi ha previst el pas a disposició judicial de la resta de detinguts. El cas continua sota secret de sumari però, segons ha transcendit, durant els escorcolls, a banda de droga, els agents també van trobar diners que provindrien del tràfic de droga, així com material que els narcotraficants usaven per manipular les substàncies i armes.

Per garantir la seguretat, durant el pas a disposició judicial dels detinguts, els Mossos d’Esquadra despleguen un dispositiu de seguretat als Jutjats de Girona.

Dimarts a primera hora del matí, un total de 300 agents van fer 21 entrades i escorcolls simultanis a pisos i locals de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. La investigació posa el focus al barri de Font de la Pólvora de Girona, l’epicentre de la xarxa de narcotraficants que s’estenia també a les comarques del Gironès, la Selva i el Baix Llobregat.