La llangonisseta solidària de Ripoll recull 10.000€ per a l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Ramon Suriñach

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Llangonisseta solidària de Ripoll ha recollit 10.024€ que ha destinat íntegrament a l’AMPA de l’escola d’educació especial Ramon Suriñach, segons el balanç que van fer públic per l’AMPA de l’escola, l’Associació de Carnissers del Ripollès i el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, entitats coorganitzadores de l’acte. Aquestes entitats també van fer donació al Centre de Distribució d’Aliments de Ripoll de l’excedent de llangonisseta després de l’acte central de la campanya, que va consistir a fer la llangonisseta més llarga del món (1.126 metres, un per cada any d’existència del Monestir) el 15 de juny passat, a Ripoll.

foto 2 balançfinal

‘Aconseguir ajudar l’AMPA del Ramon Suriñach i el Centre de Distribució d’Aliments de Ripoll fent la llangonisseta més llarga que mai s’hagi fet és una demostració del valor i de la potència que pot aportar la unió, en aquest cas mitjançant el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines’ ha explicat el president del Gremi, Ricard Josep, que ha volgut agrair a tots els voluntaris, a tots els assistents a la festa i a tots els agremiats la col•laboració en aquest acte solidari.

La campanya, iniciada mesos abans, ha consistit en la venda de punts de llibre i de metres de llangonisseta a les carnisseries de Ripoll i també a les de la resta de les comarques gironines. Això, afegit a la venda de tiquets per a l’esmorzar solidari i per al dinar solidari del dia 15 de juny, és el que ha permès recaptar aquesta quantitat. Els diners aconseguits serviran per poder finançar les activitats extraescolars dels alumnes de l’escola d’educació especial Ramon Suriñach, de Ripoll, que acull alumnes de tota la comarca del Ripollès.

‘Precisament, ara ja hi ha nens que són de colònies gràcies a aquest diners, i més endavant hi anirà un altre grup de nens, que d’altra manera no hi hauria pogut anar, ja que els requeriments per organitzar unes colònies per a alumnes de centre d’educació especial són molt més elevats’ explicava el president de l’AMPA de l’escola d’educació especial Ramon Suriñach, Carles Márquez. La idea de la campanya va sorgir de l’AMPA del centre, amb 22 alumnes de la comarca, i es va decidir aquest nombre concret de metres perquè són el mateix nombre d’anys que fa que es coneix l’existència del monestir de Ripoll.

‘El que més podem destacar és el bon gust de boca i el caliu que ha quedat entre els carnissers i entre la gent de l’escola, ja només per això, ha valgut la pena l’esforç. La gent ha respost molt bé, aquella setmana flotàvem tots. Al final, tot va sortir bé, al final va anar molt bé i es va fer algun metre més del que es va dir, vam fer un centenar de metres més dels 1126, que són els que es van vendre a l’hora d’esmorzar’, ha explicat Magda Perramon, carnissera agremiada de Ripoll i una de les impulsores de la campanya.

Els més de 400 punts de venda associats i una quarantena de carnissers i xarcuters del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines van sumar esforços el diumenge 15 de juny amb l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès per crear la llonganissa solidària més llarga del món: una llangonisseta d’una sola peça, elaborada amb tripa natural, de 1.126 metres. La forma escollida va ser d’escut de les 4 barres, tenint en compte que Guifré el Pilòs va fundar el monestir de Santa Maria de Ripoll i va crear l’escut de la senyera catalana. Una vegada la llangonisseta es va enllestir es va tallar i es va coure allà mateix per a les persones que volien col•laborar amb aquest acte solidari.

També hi ha persones que van comprar un metre de llangonisseta a diferents establiments de les comarques gironines mitjançant el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans a un preu de 6 euros cada metre i també a diferents establiments de Ripoll, com Ca la Magda, Can Constans, Can Pineda, Carles i Mila, el Museu Etnogràfic de Ripoll, l’oficina de Turisme i el Bar El Punt.

A tothom que se li va demanar col•laboració ho va fer amb els ulls clucs, així prop de 60 empreses i entitats van participar cedint el seu producte i/o serveis, (es dels ramaders de la zona, que van cedir gratuïtament els porcs per fer la botifarra fins a totes les entitats que han participat durant la jornada – com animadors, geganters i grups musicals) a més una cinquantena de voluntaris que van donar suport a l’organització de l’acció benèfica.