La Marató de Donació de Sang d’Olot rep 740 donacions de sang, 50 donacions de plasma i 101 oferiments

Comparteix-ho amb els teus amics:

Nou èxit de la Marató de sang que aconsegueix arribar al seu objectiu

La Marató de Sang va començar divendres, i fins dissabte es van poder va recollir 740 donacions de sang, 50 donacions de plasma i 101 oferiments. El Banc de Sang ha volgut fer un canvi de format que ha suposat tot un repte per l’equip de professionals del Banc de Sang i Teixits de Girona. L’organització vol que l’esdeveniment es faci de manera anual a partir d’aquest 2019. Les campanyes habituals d’Olot es fan els divendres a la tarda i dissabte tot el dia i habitualment s’aconsegueixen 300 donacions entre els dos dies.

La idea era mantenir la cadència de les campanyes habituals, divendres, dissabte, i intentar que la Marató d’Olot del mes de maig arribi als 650-700 donacions, de manera anual. L’objectiu d’aquest canvia del model (bianual) era per ser molt més visibles amb una carpa situada a la zona de vianants més cèntrica de la ciutat, al Firal Petit.

Amb més visibilitat es podia augmentar el nombre de donants de primera vegada, objectiu principal de les campanyes especials. També per millorar la fidelització dels donants i oferir-los la possibilitat de donar cada any és adient fer la campanya anualment. Després de 10 anys amb el mateix format, el canvi ha estat un estímul per a la campanya i un element transformador que permeti arribar a més ciutadans.

D’aquesta manera es vol seguir el model de la Marató de Girona, que se celebra amb èxit de manera anual, com també es fa a la majoria de municipis catalans on fem maratons de donació.

Els alumnes de 5è de primària de l’escola Malagrida han estat els encarregats del disseny dels pòsters amb els quals es va anunciar la Marató.

info i foto: @donantsangOlot