La Marxa Cicloturista 100% Tondo acull 1.100 ciclistes en un emotiu homenatge a Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

La 100% Tondo arriba a la seva VI edició i la Tondo Kids es consolida en la seva tercera edició.

Mil cent ciclistes i dos-cents voluntaris han participat en la sisena edició d’aquesta marxa cicloturista que s’ha celebrat a Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa. L’esdeveniment, compta des del seu inici amb dos recorreguts de 68 i de 116 quilòmetres cadascun i ha tingut lloc aquest diumenge 25 de setembre.

Preservar a la memòria de l’amic Xavi Tondo és l’objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d’adopció.

250916 100% TONDO

El premi, ser-hi

I és que la finalitat de la marxa no és la de competir sinó la de recordar el ciclista realitzant les dues rutes que ell solia fer per entrenar-se. Per una banda, un recorregut de 68 quilòmetres per la Garrotxa i el Pla de l’Estany, amb sortida i arribada a Sant Joan les Fonts. Per l’altra, un itinerari que, partint del primer, continua fins a l’estació de muntanya de Vallter2000 per completar els 116 km de la ruta que en Xavi feia quan preparava les competicions més dures.

Com és habitual en cada edició, la 100% Tondo ha comptat amb la participació d’alguns professionals del ciclisme i del món de l’esport que volen retre homenatge al seu company Xavi Tondo. Enguany han assistit a l’esdeveniment esportiu David de la Cruz, Robert Gesink o el locutor Carlos de Andrés.

Abans de començar la cursa, personalitats com Josep Pujols, representant territorial d’esports de Girona de la Generalitat de Catalunya, i Joan Espona, alcalde del municipi, han fet entrega dels obsequis que el consistori ha preparat per als familiars d’en Xavi Tondo, i s’han encarregat de fer el tall de cinta.

250916 100% TONDO 3

250916 100% TONDO 6

La consolidació de la Tondo Kids

Xavi Tondo apostava pel ciclisme infantil i per aquest motiu enguany s’ha consolidat la Tondo Kids en la seva tercera edició. Una prova que forma part del campionat provincial, puntuable per la Copa Catalunya, i que ha tingut lloc aquest dissabte 24 de setembre amb un recorregut urbà per Sant Joan les Fonts. Un recorregut de 900 metres, que ha comptat amb 120 nens i nenes d’edats compreses entre els 5 i 12 anys.

Un any més l’organitació agraeix a les entitats de Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Setcases i el Consell Comarcal, als col•laboradors, protecció civil, Mossos D’Esquadra i sobretot als voluntaris la seva ajuda, ja que sense ells aquesta marxa no seria possible.

Font i fotos: Ajunt. Sant Joan les Fonts