La modalitat d’emprenedoria s’incorpora als premis de recerca de Santa Coloma

Una imatge de la segona edició de la mostra de treballs de recerca, celebrada el passat mes de març
Comparteix-ho amb els teus amics:

La incorporació dels treballs de recerca en la modalitat d’emprenedoria és la principal novetat de la tercera edició del concurs de treballs d’investigació que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el Centre Municipal d’Educació (CME), i que s’adrecen tant a alumnes d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius, que estudiïn o que resideixin a Santa Coloma, com a persones que siguin majors d’edat. Els participants tenen fins al 20 de febrer a les 2 de la tarda per presentar els seus treballs, i el lliurament dels premis es farà el 15 de març a la Casa de la Paraula.

Una imatge de la segona edició de la mostra de treballs de recerca, celebrada el passat mes de març
Una imatge de la segona edició de la mostra de treballs de recerca, celebrada el passat mes de març

Els estudiants han de basar els seus treballs de recerca en les modalitats d’humanitats i ciències socials; ciència i tecnologia; emprenedoria; arquitectura, art, urbanisme, medi ambient i ciutat, o bé àmbit local, mentre que els dels majors d’edat s’han de referir a aspectes culturals, artístics, històrics o urbanístics, entre d’altres, que tinguin com a àmbit la ciutat de Santa Coloma de Farners. “Als centres escolars es fan treballs de recerca molt bons que no surten d’allà, i amb el concurs el que volem és donar-los una mica de rellevància, ja que molts estaran exposats del 12 al 15 de març a la Casa de la Paraula perquè tothom els pugui veure”, explica Teresa Garcia, regidora d’Educació de l’ajuntament, que afegeix que amb la categoria d’adults “el que ens interessa és que s’investigui o es faci recerca sobre temes relacionats amb Santa Coloma, sigui de l’àmbit que sigui”.

El tribunal valorarà l’originalitat del treball de recerca i el plantejament dels objectius; el rigor i el tractament científic en el desenvolupament del treball i la capacitat de síntesi, especialment en les conclusions; l’originalitat de la metodologia utilitzada i la seva adequació als objectius plantejats i als continguts presentats, i l’estructuració del treball; l’originalitat de les fonts d’informació produïdes o utilitzades en el treball de recerca i l’ús adequat d’aquestes fonts, i la presentació del treball, el seu caràcter formalment innovador i la correcció i idoneïtat del llenguatge utilitzat, mentre que en els treballs de recerca de l’àmbit de Santa Coloma es valorarà la seva originalitat i el seu interès per a la millora del coneixement d’aspectes relacionats amb el municipi.

En les dues categories per a estudiants hi haurà un premi en metàl·lic per a cada modalitat de 300 euros (ESO) i 400 euros (Batxillerat o Cicles Formatius), que es destinaran a adquirir llibres, música, material educatiu o informàtic, entre d’altres. De l’import, 100 euros seran per al centre on s’ha portat a terme el treball, mentre que la resta serà per a l’autor o autors del mateix. El premi per als majors d’edats serà de 500 euros. En tots els casos es farà difusió dels treballs premiats.

El tribunal podrà atorgar un accèssit per a cada categoria quan consideri que algun dels treballs es mereix rebre algun tipus de menció per la seva qualitat, hi hagi primer premi o no, i també podrà declarar deserts els premis a les categories que no s’hagin presentat treballs o quan els presentats no assoleixin la qualitat o els mèrits suficients com per ser premiats.

Les bases del tercer concurs de treballs d’investigació de Santa Coloma de Farners es poden consultar AQUÍ