La olotina Míriam Nieto, guardonada als Premis Yuzz 2015

Els guanyadors de Yuzz Girona 2015 celebren els premis amb els mentors i patrocinadors del programa
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’auditori Manel Xifra Boada, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, va ser ahir escenari de l’entrega dels Premis Yuzz 2015 a tres projectes innovadors de base tecnològica desenvolupats per joves emprenedors de les comarques gironines.

Els guanyadors de Yuzz Girona 2015 celebren els premis amb els mentors i patrocinadors del programa
Els guanyadors de Yuzz Girona 2015 celebren els premis amb els mentors i patrocinadors del programa

L’acte va servir també per presentar els 20 seleccionats a nivell local que participaran al programa formatiu i d’acompanyament d’idees de negoci durant els propers 5 mesos.

Els premis van ser entregats pels representants de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Secot i l’Ajuntament de Girona, que són els principals impulsors de Yuzz Girona.

Glòria Plana, regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç de l’Ajuntament de Girona, va destacar que “el programa Yuzz combina molt bé tots els elements de l’èxit empresarial que les comarques de Girona necessiten, com són l’ocupabilitat dels joves, la col·laboració transgeneracional i les sinèrgies público-privades”, referint-se al suport de Secot a l’hora d’oferir mentors o a la coordinació entre totes les entitats, empreses i institucions que impulsen el programa.

Finalment, Gemma Renart, en nom de la UdG, va renovar el compromís de la Càtedra de Joves Emprenedors, que la universitat ofereix en col·laboració amb la FPdGI, amb el “foment de l’esperit innovador i emprenedor dels joves”.

Durant els debats posteriors a l’entrega dels premis, que van servir com a bateig dels participants a l’edició del 2016, tots els guardonats van destacar la importància d’haver comptat amb l’assessorament professional dels mentors a l’hora de plantejar els models de negoci i, sobretot, de no cometre errors que podien convertir una bona idea en un fracàs empresarial.

A banda del reconeixement, els premiats van rebre com a recompensa una estada d’un any a l’espai de coworking del Parc Tecnològic, en el cas del projecte guanyador, i una incubació de sis mesos al Centre Internacional de Negocis de Catalunya, les finalistes.

Un dels principals reclams per als joves participants és la visita que Yuzz ofereix a tots els guanyadors del programa espanyol a Silicon Valley (San Francisco), la meca de les empreses tecnològiques. “A banda de la increïble experiència de compartir un vol d’onze hores amb 41 yuzzers i visitar les seus de les grans marques tecnològiques, el que m’emporto d’allà és el xoc amb la crua realitat”, va explicar en David Marin als nous participants: “No us penseu que és fàcil triomfar a Silicon Valley”.

Yuzz és un concurs de talent jove amb idees de base tecnològica organitzat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). Yuzz ofereix un programa formatiu i d’acompanyament amb l’objectiu de reclutar a joves creatius que desenvolupin les seves idees innovadores de base tecnològica en el si d’un ecosistema d’alt rendiment per a intentar dur al mercat les seves idees i projectes innovadors. Els participants tenen entre 18 i 30 anys. Actualment, més de 800 joves de 40 ciutats s’han beneficiat del programa.

ELS PREMIATS

David Martín i Javier Guerrero, nascuts el 1986, resideixen a Palamós i Palafrugell respectivament, i són els fundadors de l’empresa GM CLOUD DESIGN que ofereix CLOUD SERVICES, un paquet de serveis de software que treballen junts per oferir al client la gestió del seu negoci (catàleg de productes, gestió d’estoc, gestió de clients i proveïdors, generació de pressupostos i factures…) de forma centralitzada i en el núvol.

Alba i Emma Marín, de 27 i 34 anys d’edat respectivament, resideixen a Girona i són les promotores de SHERPA JOB, una web que permet a tots els treballadors i empreses, opinar i informar sobre la gestió laboral, cultura corporativa i responsabilitat social.

Míriam Nieto, emprenedora olotina, nascuda el 1990, fundadora de COMO EN CASA, una proposta d’economia col·laborativa que consisteix en una aplicació de servei online que connecta a ofertants i demandants de menjars preparats a casa i productes creats a la pròpia llar. El producte s’ofereix a un preu just i raonable proposat pel propi usuari.