La PAH empastifa amb pintura vermella la seu del Govern a Girona per denunciar que la crisi “provoca morts”

LÓPEZ, MARINA - ACN · ID 107821/891372 La façana del Govern, empastifada de pintura vermella.
Comparteix-ho amb els teus amics:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona – Salt ha empastifats la façana de la seu del Govern a Girona amb pintura vermella per simbolitzar que els polítics tenen “les mans tacades de sang” de víctimes de la crisi econòmica. La portaveu del moviment, Marta Afuera, ha assegurat que la Generalitat, els ajuntaments i la justícia han actuat “de forma negligent” perquè no han adoptat mesures efectives per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de la població. “Estem al límit, hi ha persones que no en tenen ni per menjar”, ha afirmat Afuera que avança que presentaran denúncies per la via penal reclamant responsabilitats en casos de suïcidis relacionats “amb pobresa i desnonament”.

LÓPEZ, MARINA - ACN · ID 107821/891372 La façana del Govern, empastifada de pintura vermella.
LÓPEZ, MARINA – ACN La façana del Govern, empastifada de pintura vermella.

Nova campanya de la PAH per lluitar contra els desnonaments. Una quarantena de membres de la plataforma de Girona i Salt han llançat pintura vermella contra la façana de la Delegació del Govern a Girona, l’han omplerta de llaços vermells i negres i s’han estirat a les escales fent veure que eren cadàvers del sistema.

L’acció volia denunciar simbòlicament aquells a qui la plataforma considera responsables directes de la situació de pobresa que viuen moltes famílies. “No només les que no tenen accés a l’habitatge, sinó també aquelles que periòdicament vénen a les assemblees perquè no poden pagar ni el menjar ni les factures d’aigua i llum”, critica la portaveu del moviment, Marta Afuera.

Des de la PAH assenyalen directament els polítics i la justícia com a “culpables per negligència” d’aquestes situacions. “No entenem com és que no s’aturen d’ofici tots els desnonaments previstos, malgrat les directives europees”, critica Marta Afuera.

La portaveu de la plataforma creu que els polítics “tenen les mans tacades de sang” per tots aquells “qui s’han vist abocats al suïcidi” com a conseqüència de les situacions de pobres. Per això, Afuera ja ha anunciat que, en aquells casos en què puguin demostrar-ho, “exigiran responsabilitats als polítics i els denunciaran per la via penal”. ACN