La PAH Garrotxa en una acció coordinada arreu de Catalunya demanen que s’aturin de manera “immediata” els desnonaments

ACN Una imatge general dels membres de la PAH Gironès concentrada davant del Palau de Justícia de Girona, aquest dimecres 16 de setembre.
Comparteix-ho amb els teus amics:

La PAH Gironès demana als jutges gironins que aturin de manera “immediata” els desnonaments. La plataforma recorda que des de finals de juliol està en vigor una nova llei en matèria d’habitatge i exigeix que s’apliqui

Membres de la PAH Gironès s’han concentrat aquest matí davant del Palau de Justícia -en una acció coordinada arreu de Catalunya- per entrar escrits adreçats als jutges. L’objectiu és recordar-los que des de finals de juliol està en vigor la llei aprovada pel Parlament (promoguda a través d’una Iniciativa Legislativa Popular) de mesures urgents per aturar desnonaments i talls de subministraments. Per això, insten els jutges gironins a aturar “immediatament” els desnonaments previstos per a les properes setmanes per tal que les parts puguin negociar les sortides que preveu la llei i que cap família quedi sense llar.

La PAH Garrotxa juntament amb diferents plataformes de la demarcació de Girona i de Catalunya han entregat escrits a diferents jutjats per aturar els desnonaments

Foto: @pau_urenya La @PAH_Garrotxa entregant la carta al jutge degà d'Olot demanant la ILPhabitatge
Foto: @pau_urenya La @PAH_Garrotxa entregant la carta al jutge degà d’Olot demanant la ILPhabitatge

Una trentena de membres de la PAH Gironès han protagonitzat una acció al Palau de Justícia per demanar als jutges que comencin a aplicar “des de ja” la nova llei per aturar desnonaments i talls de subministraments a famílies en situació de vulnerabilitat.

A finals de juliol, el Parlament va aprovar per unanimitat la proposició de llei basada en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de mesures urgents per a fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica. La llei pretén reduir els desnonaments i els talls de subministraments bàsics com aigua, llum i gas.

ACN Una imatge general dels membres de la PAH Gironès concentrada davant del Palau de Justícia de Girona, aquest dimecres 16 de setembre.
ACN Una imatge general dels membres de la PAH Gironès concentrada davant del Palau de Justícia de Girona, aquest dimecres 16 de setembre.

Per això, els membres de les PAH de tota Catalunya han entrat escrits adreçats als jutges per demanar-los que, en base a aquesta nova llei, aturin de manera “immediata” els desnonaments que tenen sobre la taula. “Els demanem que a partir d’ara mateix ja no hi hagi cap desnonament més”, ha subratllat una de les membres del moviment a Girona, Àngels Alcañiz. La PAH té coneixement que a partir de demà mateix ja hi ha previstos una desena de desnonaments per al que queda de mes de setembre.

La PAH recorda que els ajuntaments i la Generalitat també tenen un paper actiu en aquesta llei i que, per tant, han de “pressionar” entitats bancàries perquè els cedeixin pisos per a la borsa d’habitatge social. També els insta a oferir pisos de lloguer social a famílies que ja no poden pagar l’hipoteca o el lloguer i han de ser desnonats.

Alcañíz demana que en casos de desnonaments de lloguer s’obri un procés de dos o tres mesos perquè el propietari i el llogater puguin negociar i que el propietari ofereixi un lloguer social a la família, si compleix els paràmetres d’estar en situació d’exclusió residencial.