La plaça Clarà d’Olot s’il·lumina de groc per l’endometriosi

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es tracta d’una malaltia ginecològica que pateixen el 15% de les dones en edat fèrtil que afecta la salut i qualitat de vida amb afectacions variades com fatiga crònica, dolor o trastorns intestinals.

Aquest dissabte 27 de març, Olot s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han il·luminat edificis, espais emblemàtics i monuments de les seves ciutats per conscienciar sobre una malaltia que pateixen un 15% de les dones: l’endometriosi. En el cas d’Olot, l’emblemàtica plaça Clarà ha estat l’espai escollit per mostrar el suport del municipi amb les persones que pateixen aquesta malaltia.

El color groc, l’escollit per il·luminar els diversos espais d’arreu de Catalunya és el color que representa aquesta malaltia a nivell internacional. L’acció ha estat organitzada per ENDO&CAT, Associació d’Afectades per l’Endometriosi de Catalunya, es pretén donar visibilitat a una malaltia gairebé desconeguda.

L’endometriosi consisteix en el creixement de teixit endometrial fora de la cavitat uterina, la qual cosa comporta la formació de quists, nòduls o implants a la regió pelviana. Unes afectacions que minven la qualitat de vida de la dona que la pateix, provocant astènia (fatiga crònica), disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, infertilitat i trastorns intestinals, entre d’altres.

En l’actualitat, es desconeixen les causes que provoquen aquesta malaltia, la qual s’acaba diagnosticant en un termini mitjà de 9 anys, i per a la qual encara no hi ha cura possible. És per això que ENDO&CAT, a banda d’oferir assessorament a les afectades i als seus familiars, té com a missió donar a conèixer aquesta malaltia per poder impulsar-ne la seva investigació.

Info: Olot.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: