La Plaça de les Fonts es transformarà per adaptar-se a les necessitats detectades en el ‘Quedem a la Plaça?’

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Plaça de les Fonts es transformarà per adaptar-se a les necessitats detectades en el ‘Quedem a la Plaça?’

Les trobades del ‘Quedem a la Plaça?’, una aposta decidida per la participació ciutadana a Sant Joan les Fonts, es van veure aturades per la pandèmia però segueixen donant resultats. Després de la sessió que es va fer a la Plaça de les Fonts, en va sorgir la necessitat de repensar l’espai públic adaptat a les necessitats dels veïns. Hi havia algun d’aquests espais que no es feia servir i es podia transformar, per exemple amb uns nous jocs infantils. 

El procés ha passat per diferents fases. En primer lloc, al ‘Quedem a la Plaça?’ fet a la Plaça de les Fonts es va apuntar que hi havia algunes zones que no tenien gaire ús des de la seva creació (un espai de petanca) i que això podria canviar-se. A partir d’aquí, es va convidar els veïns a fer propostes (a causa de la pandèmia, s’ha hagut de fer per correu electrònic). D’aquí se n’ha fet una pluja d’idees que s’ha traslladat als serveis tècnics municipals donant com a resultat un nou projecte de millora de la plaça que ara els veïns han pogut tornar a valorar abans de portar-lo a la pràctica.

El resultat és la creació d’un nou espai per a jocs infantils pavimentat amb paviment tou de color que tindrà uns bancs de gusta i tres espais de diversió per a la mainada. El cost aproximat del parc és de 26.000€.

Aquesta pluja d’idees també s’ha posat en marxa ara a la Canya. Una proposa que ara es començarà a fer també a Plaça de la Canya de l’1 d’Octubre. Per això es convida als veïns de la Canya a enviar les seves idees al correu: quedemalaplaca@santjoanlesfonts.cat.

Info: Ajunt. Sant Joan les Fonts