La plantilla de Gas Gas demana al jutge que acceleri la liquidació perquè un nou propietari pugui reflotar l’empresa el 2016

ARXIU ACN Empresa Gas Gas
Comparteix-ho amb els teus amics:

El comitè assegura que hi ha “moltes ofertes” d’inversors sobre la taula que superen els 10 milions d’euros

El comitè d’empresa de Gas Gas ha demanat al jutge del Mercantil que acceleri la liquidació de l’empresa per tal que un nou propietari la pugui adquirir i reprendre la producció de motos el 2016. Segons asseguren, hi ha “molts inversors” interessats en la firma i tenen plans industrials per fer créixer la marca en els propers anys. “Les ofertes superen les dues xifres en milions d’euros”, assegura el comitè. La plantilla alerta que no poden deixar passar més temps (fa deu mesos que la producció està aturada) perquè les ofertes “tenen data de caducitat” i també perquè Gas Gas encara té contractes amb importadors que, si no es reprèn la producció, s’acabaran perdent.

La firma Gas Gas va entrar en procés de liquidació el juliol de 2015. El consell d’administració va decidir portar la companyia a liquidació, incapaç de fer front al deute de 37 MEUR que arrossegava l’empresa.

Des del comitè d’empresa han emès un comunicat on reconeixen que són “moltes” les ofertes de possibles inversors decidits a reflotar l’empresa i que ja han presentat plans industrials per tornar a produir. “La viabilitat per a la supervivència de la marca es veu amb optimisme, ja que són molts els inversors interessats, molts creuen en el negoci i estan posant plans industrials sobre la taula que faran créixer la marca i consolidar-la com a número 1 en el sector del Trial i l’off-road”, reconeix el comitè. Segons detallen els treballadors, les ofertes superen els 10 MEUR.

Demanen celeritat al jutge

Ara bé, el comitè aprofita per demanar al jutge del Mercantil de Girona que acceleri la liquidació de l’empresa per tal que un nou propietari pugui comprar-la, eixugar el deute i reflotar la marca. Segons adverteixen, algunes de les ofertes “tenen data de caducitat” i, per tant, cal que la tramitació judicial per liquidar l’empresa i adjudicar-la a un nou propietari vagi al més ràpid possible.

“Si el jutge no accelera la venda de la unitat productiva molt probablement caiguem en l’oblit”, lamenten el comitè en el comunicat, on recorda que fa pràcticament deu mesos que la planta està parada, a serveis mínims de recanvis i les carreres competint de “forma altruista”.

A més, també posen de manifest que la xarxa comercial està patint la difícil situació de l’empresa. Alerten que molts dels importadors que tenen contracte amb Gas Gas es veuran obligats a donar per acabats els contractes si al 2016 no se’ls torna a subministrar. “Això sentenciaria la mort de la marca”, reconeixen. Salt (ACN)