La plataforma “No és un vial” assoleix la xifra rècord de 4000 signatures en només dos mesos

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest matí de divendres No és un vial, és un carrer!, ha assolit la xifra rècord de 4000 signatures de suport, una autèntica fita si tenim en compte que es va iniciar la campanya fa tan sols dos mesos i que es limita les adhesions a signants majors d’edat.

Plataforma No és un vial – La preocupació per la complicada mobilitat que registra la ciutat d’Olot, i en especial l’intens trànsit de vehicles pesants que afecta el tram de l’Avinguda Sant Jordi, carrer Portbou i els que els segueixen, és una raó que no cal explicar gaire als convidats a sumar-se a la causa. Tothom firma i clama perquè les administracions prioritzin donar solució al problema. Aquest és ben conegut, i de fet ve de lluny: va néixer ja en la dècada dels 80 amb l’obertura de l’Avinguda Sant Jordi, a la qual se li va donar un ús de circumval·lació impròpia de nucli urbà –fins i tot es va normalitzar el malnom de “vial”-, i s’ha agreujat escandalosament des de la inauguració del túnel de Bracons fa 10 anys.

Les xifres de pas de vehicles pesants de més de 4 eixos es compten per milers, i el trànsit de tota la ciutat se’n ressent. Ara més que mai hem tornat a col·locar aquest greuge ben visible a les taules del consistori olotí, i en el punt que afecta la paralització de la Variant d’Olot, del Departament de Territori i Sostenibilitat. Ja ho diem a les pancartes, la Generalitat “aquí hi té un deute” per obra inacabada, i a No és un vial seguirem lluitant perquè es resolgui en la part que afecta la nostra ciutat.

El proper dijous 23 de maig es presentaran les properes accions per deixar d’empassar el fum, el soroll i la pudor de milers i milers de camions.

Plataforma No és un vial, és un carrer!

Comparteix-ho amb els teus amics: