VÍDEO: La plataforma No és un Vial, rep la UM4 oficial per mesurar la contaminació amb l’acció “Som el que respirem”, però no convenç la seva ubicació

Comparteix-ho amb els teus amics:

La plataforma olotina dona la benvinguda a aquest servei de la Generalitat al tram on està col·locada, tot escenificant les partícules que està preparat per recollir, mentre ens preguntem per la idoneïtat de la seva ubicació.

Plataforma No és un vial, es un carrer! – Hem rebut la UM4, una de les unitats mòbils oficials de vigilància de la contaminació atmosfèrica, servei que demanàvem des de fa ja un any, amb l’acció “Som el que respirem”, per visualitzar algunes de les partícules que no veiem i que ens convé controlar. Si els seus equips donen els valors que els nostres aparells estan recollint, es confirmarà una de les preocupacions principals dels veïns afectats, i per extensió, de tot Olot: massa sovint estem per sobre dels llindars recomanats per l’OMS en quant a qualitat de l’aire, i en ocasions els excedim de manera alarmant.

Un punt d’escepticisme

A la il·lusió per l’arribada i l’esperança pels resultats, se’ns hi ha afegit un cert escepticisme. Entre totes les possibles ubicacions, posem en dubte que la escollida sigui gaire representativa dels problemes més greus que té la via. Està a tocar d’una zona verda, sense cap senyal a prop que obligui els vehicles a aturades i arrencades, i lliure de cases al costat que facin efecte de tub de contenció com passa a tants altres punts. Els dos mesos que hi romandrà, també acostumen a ser els més fluixos en trànsit. Creiem que tot això caldrà tenir-ho en compte.

En qualsevol cas, celebrem que s’hagi respòs a la nostra petició i tant de bo que la informació que aporti serveixi com a punt de partida per un nou enfocament del que ha de ser la política de mobilitat de la ciutat i de la comarca sencera. La concessió d’aquest mesurament per part de la Generalitat significa que la veu de la Plataforma i de les més de 7000 signatures que ens avalen, es fa sentir, i que les institucions comencen a fer-se el càrrec que la situació de l’Avinguda Sant Jordi, és indigna i vergonyosa per una capital de comarca de la Catalunya del segle XXI.

Tenim dret a saber

Des de No és un vial seguirem posant sobre les taules, tant de l’Ajuntament d’Olot com de la Generalitat de Catalunya, peticions que ajudin a conèixer en quina realitat vivim, i propostes per a normalitzar els barris afectats pel tram de la polèmica. També, donades les característiques tècniques de l’estreta calçada del nostre carrer, voldrem aprofundir en el marc legal del què i el com passa per davant de les nostres cases. Creiem que les restriccions al pas de certs camions d’alt tonatge, ja no poden esperar.

Olot mereix una altra cosa en termes d’urbanisme, i reconeixem positivament que el nou consistori pari orelles a les nostres queixes i posi els mitjans per a resoldre la problemàtica. Al cap i a la fi els carrers importen, i molt, perquè són la casa de tots.

Info i foto: Plataforma No és un vial, es un carrer!

Comparteix-ho amb els teus amics: