La Plataforma per la Llengua denuncia que només una de cada quatre pel·lícules rodades a Catalunya es fa en català

ACN Imatge de Francesc Marco, de la Plataforma per la Llengua, a Prada de Conflent.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Pel que fa al nombre d’estrenes en català, l’any passat es va situar en el 3% del total, lluny del 25% que marca la llei

Francesc Marco, membre de la Plataforma per la Llengua, ha denunciat que del total de pel·lícules que es roden a Catalunya, només un 26% es fan en català. Per incrementar aquest percentatge, la plataforma exigeix al sector i a les administracions que es comprometin en favor del català. Pel que fa al nombre d’estrenes de pel·lícules en català, Marco ha lamentat que actualment no supera el 3%, una xifra inferior al 4,79% de l’any passat i molt allunyada de l’objectiu del 25% que s’havia d’assolir aquest 2015 segons la Llei del Cinema. Una xifra “ridícula”, segons Marco, que no s’entén donada l’alta demanda del públic.

ACN Imatge de Francesc Marco, de la Plataforma per la Llengua, a Prada de Conflent.
ACN Imatge de Francesc Marco, de la Plataforma per la Llengua, a Prada de Conflent.

La Plataforma per la Llengua, que aquest dimarts ha presentat l’informe ‘InformeCat2015’ a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), posa de manifest que el futur del català al cinema passa per una gran pacte entre el sector i les adminitracions per incrementar el nombre d’estrenes a les sales de cinema i que s’incrementi el nombre de pel·lícules rodades en català. Francesc Marco, membre de la plataforma, assegura que més enllà de les línies d’ajuts habilitades pel Govern, calen “sinergies globals” per donar resposta a l’alta demanda de cinema en català per part dels espectadors.