La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer agraeix el reconeixement de l’obra de l’artista Josep Pujiula

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fa uns dies va sortir a la premsa que els diferents partits polítics representats al Consell Comarcal de la Garrotxa es van reunir el 16 d’octubre al vespre a Olot per aprovar en Ple la protecció de Les Cabanes d’Argelaguer. L’obra artística i l’espai de les fonts del Rec de Can Sis Rals d’Argelaguer construida per en Josep Pujiula, va ser declarada Bé Cultural d’Interés Local (BCIL).

La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer va ser testimoni presencial d’aquest acte polític-administratiu tant important per nosaltres. Durant la celebració del Ple, l’alcalde d’Argelaguer, Josep Dorca va exposar davant els consellers comarcals, que l’obra del Garrell és molt estimada per la gent i que s’han recollit nombroses signatures de recolzament, tant a nivell nacional, com internacional. També va explicar que havia generat moltes publicacions i diverses filmacions. Seguidament, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, va cridar a votar als representatnts polítics (Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes de Catalunya) i aquests ho van fer favorablement i per unanimitat.

VEURE DOCUMENTAL QUÍ

Va finalitzar així, el procés administratiu que va endegar l’Ajuntament d’Argelaguer, a instància de la demanda social, que es va materialitzar en la constitució de la nostra Plataforma i la recollida de signatures de veïns i simpatitzants d’arreu del món. El mes de juliol passat, el Ple de l’Ajuntament d’Argelaguer va aprovar també per unanimitat una resolució que instava al Consell Comarcal de la Garrotxa a legalitzar, protegir i preservar les actuals restes de les Cabanes d’Argelaguer.

L’aprovació del BCIL suposa el reconeixement oficial de l’obra d’en Josep Pujiula, com a patrimoni cultural i artístic a protegir i a dinamitzar, com un element identitari de la vila d’Argelaguer.

Des de la Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer volem expresar la nostra alegria i el nostre més sentit agraïment a totes i cadascuna de les persones que en aquests més de 45 anys han disfrutat i reconegut el valor de l’obra artística d’en Josep Pujiula. Volem destacar els artistes, arquitectes, periodistes, cineastes, professors i historiadors, que han contribuït amb les seves intervencions a la visualització i reconeixement de les Cabanes d’Argelaguer. Volem fer una menció especial a la Doctora Jo Farb Hernández, de la Universitat de l’Estat de Sant José, Califòrnia (EEUU), al Sr. Carles Vila, a l’equip de Solànum Films, pel seu extraordinari documental “Garrell, El Tarzan d’Argelaguer”, al jove Director de Cinema Jordi Morató, per la seva premiada pel•licula “Sobre la Marxa” i als polítics de l’Ajuntament d’Argelaguer i del Consell Comarcal de la Garrotxa, que han permés la Declaració del Bé Cultural d’Interés Local.

Per celebrar aquesta excel·lent notícia, Salvem les Cabanes d’Argelaguer estem treballant amb la possibilitat de la celebració d’una gran festa per la propera primavera.

Fase 2. El caos a la torre carretera. Foto Carles Vila

Comparteix-ho amb els teus amics: