La Plataforma Salvem les Valls aconsegueix més de 1.100 signatures per aturar la construcció de la Variant d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Plataforma Salvem les Valls aconsegueix més de 1.100 signatures per aturar la construcció de la Variant d’Olot

Foto: Presentació de signatures a la premsa de la plataforma Salvem les Valls.

La Plataforma Salvem les Valls ha aconseguit en poc més de tres setmanes més de 1.100 signatures, de les quals 1.009 en format digital a través de la plataforma Change.org i un centenar en paper. Amb aquesta recollida de signatures la plataforma Salvem les Valls té com a objectiu posar en qüestió i aturar la construcció de la continuació de l’eix Vic-Olot per Bracons, variants de les Preses i Olot per abans plantejar-nos el fet incontestable que la situació d’emergència climàtica i crisis ecològica requereixen solucions que passin per un nou model de mobilitat per la comarca de la Garrotxa.

Ahir dijous 12 de novembre es va lliurar al Departament l’al·legació de la plataforma a l’Estudi Informatiu de la Variant d’Olot.

La plataforma vol aturar el procés administratiu en marxa i obrir un espai de reflexió i actuació per una mobilitat sostenible i que respongui a les necessitats del moment, que no són la construcció de més infraestructures viàries d’alta capacitat, si no solucions que pacifiquin el trànsit i millorin la qualitat de l’aire i de la vida quotidiana a Olot i comarca.

Per altra banda l’estudi informatiu compte greus deficiències i fa previsions del trànsit futur nefastes, amb creixements desmesurats i contradictoris amb la Llei de Canvi Climàtic i els objectius de reducció d’emissions. La nova carretera afecta zones agrícoles de gran valor, així com un Parc Natural (el PN de la Zona Volcànica de la Garrotxa) amb espais de gran valor natural i paisatgístic.

El projecte segueix sent esclau d’un model més propi del segle XX: la construcció de grans infraestructures pensades pel vehicle privat, i es troba molt lluny del que la comunitat científica internacional ens demana que fem i dels reptes que tenim com a societat pel segle XXI.

RELACIONAT:

L’Ajuntament d’Olot proposa millores en el traçat de la variant

Com serà el traçat final i les propostes de la variant d’Olot? Tots els detalls aquí

Salvem les Valls considera que l’estudi informatiu de la variant d’Olot va en contra de l’emergència climàtica i l’estudi de trànsit que incorpora és incorrecte

Salvem les Valls reclama un debat plural sobre la variant de Les Preses