La predicció de Rufián sobre els propers mesos de la política espanyola

Comparteix-ho amb els teus amics:

El diputat d’ERC creu que la legislatura al Congrés serà més llarga del que alguns pensen

Gabriel Rufián no només no té cap dubte que la investidura espanyola s’engegarà després del comitè federal d’ahir del PSOE, sinó que ha fet una predicció sobre com anirà el mandat que s’està a punt d’engegar. En una entrevista a Els Matins de Tv3, ha afirmat: “Jo crec que Rajoy governarà amb el suport de Susana Díaz i Albert Rivera. Crec que la legislatura serà més llarga del que alguns es pensen, que Rajoy serà més fort del que és ara, i l’Estat igual de reaccionari contra Catalunya”.

foto-001

“El bipartidisme ha mort, però s’ha transformat en una mena de partit més fort, PP-PSOE-Ciudadanos”

En la mateixa línia, creu que “el bipartidisme ha mort, però s’ha transformat en una mena de partit més fort, PP-PSOE-Ciudadanos”. Fins i tot, ha arribat a assegurar que el PSOE donarà suport als pressupostos “‘por España’” i que els socialistes estaran al costat del PP en tantes iniciatives com “Felipe González i la banca” vulguin. El diputat d’ERC no s’ha mossegat la llengua per dir que el PSOE va a la deriva i que “està tan malament que sembla que Iceta sigui el més rebel”.

“La pregunta és: amb qui dialoguem? Amb Rajoy, Susana Díaz, Rivera, el TC?”

D’altra banda, ha anunciat que Esquerra participaria en una comissió específica sobre el procés català al Congrés dels Diputats si s’acaba engegant la legislatura, tal com va proposar Francesc Homs. Amb tot, diu que ho farien “sense cap esperança que canviï res”. En aquest sentit, s’ha qüestionat: “La pregunta és: amb qui es dialoga? Amb el PP de Rajoy, amb el PSOE de Susana Díaz, amb Ciudadanos de Rivera, amb el Tribunal Constitucional?”. El representant republicà també ha interpel·lat Podemos i les confluències, a qui ha definit com els que “només entenen la primera part de la frase ‘o referèndum o referèndum’”.

Font: directe.cat