La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie i familiars dels exiliats i empresonats polítics catalans estaran aquest dissabte a Olot en un acte cultural i reivindicatiu

Comparteix-ho amb els teus amics:

La iniciativa inclou la col•locació de l’escultura “Llibertat!”, obra de Duaita Prats, i l’acció ciutadana “Planta el teu llaç per a la llibertat”.

“Un jardí groc” per la llibertat és la iniciativa que l’ANC a La Garrotxa portarà a terme aquest dissabte 28 d’abril a les sis de la tarda. La iniciativa es farà als jardins de l’església de Sant Esteve, que canviaran, per un temps, la seva fesomia amb l’escultura “Llibertat!”, de Duaita Prats.

Amb la instal·lació de “Llibertat!”, una escultura que té com a element central un llaç groc que evoluciona cap a la llibertat, començarà una altra part del projecte: l’acció “Planta el teu llaç per a la llibertat”. Aquesta acció convida tothom, a partir d’aquell moment, a lligar un llaç groc, de qualsevol material o textura, a la barana d’un dels jardins de l’església. Tot plegat, amb la intenció d’enviar un missatge de solidaritat cap als presos polítics, exiliats i els seus familiars.

La inauguració del “Jardí groc” comptarà amb la presència de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie entre d’altres representants del món social i polític. Els autèntics protagonistes, però, seran les persones exiliades o empresonades, representades pels seus familiars, entre els quals hi haurà Montse Puigdemont, Oriol Ponsatí, Esther Cuixart i Joana Caño.

L’acte està emmarcat dins una jornada reivindicativa que vol ser un clam de rebuig cap a la repressió que està vivint el nostre país. També es presentarà l’Associació Catalana pels Drets Civils, creada com a plataforma d’actuació conjunta de les famílies dels presos polítics i dels exiliats, a Olot. Els actes acabaran amb el “Sopar Groc”, els beneficis del qual es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.