La Presidenta del Parlament, Laura Borràs, inaugura la nova seu de la Biblioteca Francesc Caula a Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres, Sant Joan les Fonts ha estrenat la nova seu de la Biblioteca Municipal Francesc Caula.

La Molt Honorable Presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha estat l’encarregada de descobrir la nova casa dels llibres del municipi.

Des d’ara, aquest equipament s’ha traslladat al Castell Estada Juvinyà, una casa forta que es va rehabilitar el 2003.

Fins ara, aquest espai acollia diferents esdeveniments al llarg del calendari i estava encarat sobretot a la visita turística. Des d’ara, però, compartirà espai amb la Biblioteca Francesc Caula. Aquest equipament es trobava en un espai cedit per un privat i ara amb el canvi s’aconsegueix que sigui un espai municipal i contribuir a dinamitzar el Barri Vell de Sant Joan. Una mesura més d’un projecte que es va iniciar amb el trasllat de l’Escola Municipal de Belles Arts al carrer Sant Antoni.

foto de Ajuntament Sant Joan les Fonts.

La visita ha començat a les 4 de la tarda a l’Ajuntament, on Laura Borràs ha estat rebuda per al govern municipal i ha firmat al Llibre d’Honor. Posteriorment, i després d’una visita pel Barri Vell, la comitiva s’ha traslladat a la nova Biblioteca Francesc Caula per fer una visita. A la planta baixa s’hi manté una exposició sobre la importància històrica de la construcció. El primer pas està pensat per a infants i compta amb un espai d’estudi mentre que la segona planta, amb unes vistes espectaculars del Fluvià, serà l’espai pensat per al públic adult.

foto de Ajuntament Sant Joan les Fonts.

A la inauguració, l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, ha recordat la seva vinculació amb l’edifici des de la seva restauració com a tècnica municipal i ha subratllat la importància d’un equipament com una Biblioteca i com vol contribuir a donar dinamisme al Barri Vell. De la seva banda, la Presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha recordat la seva etapa com a mestra i ha explicat alguna anècdota per posar en valor la importància de la lectura en general i de la poesia en particular.

Per cloure l’acte, s’ha presentat el llibre ‘Per què no ballen els Gegants?’ amb textos de Neus Verdaguer i il·lustracions de Vidal Rubió, que forma part de la col·lecció sobre el folklore local que s’ha anat editant al llarg dels anys.

Coincidint amb el canvi de lloc, s’amplia l’horari d’atenció al públic de la Biblioteca. Més concretament, a partir de la setmana que ve obrirà els dimecres, dijous, divendres i dissabte de 10 a 14 i de dilluns a divendres a les tardes de 16.30 a 19.30.

La Casa Forta compta amb dues edificiacions: la torre data del segle XIII mentre que l’Estada és del XIV. Les particularitats de l’edifici, de fet, s’integren en la seva nova funcionalitat. Així doncs, es podrà llegir als festejadors que hi ha a tocar de la finestra.

Info: Ajunt. Sant Joan les Fonts