La rehabilitació d’un habitatge de Sant Esteve d’en Bas entre els finalistes dels Premis Catalunya Construcció

Comparteix-ho amb els teus amics:

La identitat dels guanyadors no es farà pública fins a la tardor 

Foto: Les Terrasses – José Hevia

La rehabilitació d’un habitatge de Sant Esteve d’en Bas ha estat seleccionat entre els finalistes dels Premis Catalunya Construcció. Entre els mèrits que ha fet mereixedora l’obra de la seva selecció destaquen el fet de ser una rehabilitació que procura ser respectuosa amb el sistema constructiu i adapta els mitjans tècnics i constructius a un lloc de difícil accés, utilitzant materials manejables amb poca maquinària, lleugers i de petit format, i explotant els recursos plàstics dels materials emprats. 

El jurat de la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 22 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves sis categories professionals. L’objectiu d’aquests premis que convoca el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l’esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Els premis compten amb el suport del Consell de Col·legi d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad. 

El nombre de candidatures presentades en totes les categories d’aquesta edició va ser de 129, el jurat en va fer una primera selecció de la qual han estat escollides les 22 que finalment optaran als premis. Hi ha 4 candidatures finalistes en cadascuna de les categories de Direcció d’execució d’obra, Coordinació de seguretat i Innovació en la Construcció, mentre que en Direcció integrada de projecte el jurat n’ha escollit 3 finalistes. La categoria de Rehabilitació serà la més nombrosa amb 7 finalistes, que es divideixen en dues subcategories: Rehabilitació patrimonial amb 4 candidatures i Rehabilitació funcional amb 3. 

Bona part de les obres es troben ubicades a Barcelona, però també a d’altres poblacions catalanes com ara Gratallops, Peralada, Sant Esteve d’en Bas, Puig-Reig, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Joan Despí o el Prat de Llobregat. La tipologia i dimensió dels treballs és ben diversa i aquests representen una bona mostra de l’activitat duta a terme pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2018 i 2019.    

En aquesta XVII edició dels premis també s’atorgarà un Premi al treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica i edificació. En aquesta categoria optaran 4 treballs finalistes dels 11 que es van presentar provinents de les escoles d’arreu del país. Finalment, el jurat atorgarà un Premi Especial a la Trajectòria Professional. 

Qualitat de l’obra 

Els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució i en la tasca professional duta a terme pels equips tècnics, que sovint tenen una composició multidisciplinària. El jurat valorarà les candidatures finalistes per determinar els guanyadors d’aquesta edició, la identitat dels quals es donarà a conèixer a la tardor. Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa.