La Residència Santa Maria del Tura d’Olot confirma 15 defuncions més amb símptomes compatibles amb la COVID-19

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Residència Santa Maria del Tura d’Olot ha confirmat aquest dimecres 15 defuncions amb símptomes compatibles amb la COVID-19, però no confirmats i dos ja comptabilitzats per l’Hospital d’Olot

Actualment, a la Residència Santa Maria del Tura d’Olot hi ha quatre residents amb confirmació de COVID-19 positiva, un d’ells és la persona que va ser donada d’alta a l’Hospital d’Olot i es troba bé.

Des de l’inici de la pandèmia s’han produït disset defuncions de residents, dos a l’Hospital d’Olot, i quinze a la Residència, amb símptomes compatibles amb la COVID-19, però no confirmats.

Els professionals estan treballant al màxim, amb rigor i amb tots els mitjans que tenen a l’abast. En els darrers dies s’ha incorporat deu persones que han reforçat les àrees assistencial i de neteja i continuem cercant més personal en previsió de possibles baixes que es poguessin produir. A més, aquesta setmana ja comencen a reincorporar-se alguns professionals que fins ara es trobaven en aïllament al seu domicili.

La residència està seguint en tot moment les recomanacions de l’Atenció Primària i Comunitària (APIC), qui segons normativa porta el lideratge sanitari a les residències. L’autoritat de l’APIC a la zona l’ostenta el CAP d’Olot. Per recomanació del CAP, i per actuar amb la màxima precaució i seguretat per als residents, ja fa uns dies que es té cura de tots els residents com si fossin possibles casos de contagi.

La setmana passada la residència va rebre equips de protecció individual (EPIs), procedents de la Clínica Salus Infirmorum que l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona té a Banyoles. Actualment, es disposa de material de protecció suficient perquè els professionals treballin de forma segura, i les instal·lacions es netegen i desinfecten cada dia seguint rigorosament els protocols i recomanacions enviats per les autoritats sanitàries.

Volem agrair el suport i ajut que ens ha prestat en tot moment el CAP d’Olot des de l’inici d’aquesta pandèmia. També el suport de l’Ajuntament d’Olot, que s’ha posat a disposició de qualsevol necessitat que hem tingut, i s’ha coordinat amb eficàcia amb el CAP.

Comunicat original aquí.

RELACIONAT:

Una mort per COVID-19 i 84 pacients, 44 d’ells professionals sanitaris, és el balanç d’aquest dimarts a l’Hospital d’Olot