La selecció de bàsquet femení d’Escòcia, farà una estada a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Demà diumenge arriba a Girona la selecció de bàsquet femení U15 d’Escòcia. És una nova tongada de les vàries estades anuals que fan diferents equips de les illes i que s’han convertit en habituals les darreres temporades.

En aquesta ocasió dilluns (19 h) s’enfrontaran al CB Banyoles a Fontajau, dimarts i dimecres als equips de l’Uni Girona (19 h) i el dijous visitaran el pavelló de Sarrià de Ter per a enfrontar-se a l’equip local (16 h). A part, destinaran els matins per a entrenar-se a Fontajau on coincidiran amb jugadores i tècnics gironins. Les 24 jugadores que estaran a Girona intentaran formar part de l’equip U16 que defensarà el seu país a l’Europeu B del 2016 (sempre i quan demà diumenge les seves companyes guanyin el darrer partit de l’Europeu d’enguany davant Albània i salvin la categoria). Si ho fan, el 2016 serà el primer cop a la història que Escòcia té tots els seus equips de base a la segona categoria europea.

Fa només uns dies, aquest mateix equip va jugar un partit amistós davant l’Infantil de l’Uni subcampió d’Espanya al Juny. Es va jugar a Inverness (Escòcia) on les gironines participaven en el campus d’estiu de la federació escocesa, fruit d’una altra de les activitats de la col·laboració entre les entitats. En aquest sentit, per primer cop una exjugadora i entrenadora de l’Uni s’incorporarà aquesta temporada al Inverness City Basketball per ajudar en la formació de jugadores, i ja és a les Highlands des de principis d’agost. També s’està intentant que una de les promeses escoceses s’incorpori als nostres equips cadets preferents, fet que no s’ha tancat encara perquè està jugant l’Europeu.

La propera estada a Girona està prevista per a finals d’Octubre, quan serà la nova selecció U16 d’Irlanda la que treballarà a Fontajau. Les noies del trèvol també acaben demà l’Europeu B, amb millors resultats que les seves veïnes, i on estan lluitant per assolir la 5a posició final contra Polònia, Grècia i Romania.

scotlanduni