La tardor cultural d’Olot ens convida a mullar-nos!

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha presentat la programació d’Olot Cultura per aquesta tardor formada per més de 150 activitats de totes les disciplines (exposicions, teatre, xerrades, música,… etc.). 

La fotografia de portada de l’agenda Olot Cultura de setembre a desembre de 2017 és obra d’Adnaloi Vila, amb la qual ens convida a mullar-nos, a sortir de la rutina i a participar de la cultura.

Una de les novetats de l’agenda és un canvi en el disseny i format de l’apartat del calendari (darreres pàgines) que es desglossa setmana a setmana i s’hi inclou informació més completa. A més, aquest nou disseny permet ampliar la informació d’algunes activitats.

MIRADA INTERNACIONAL EN LES ARTS ESCÈNIQUES

La programació d’arts escèniques d’aquesta tardor fa una mirada internacional potent amb la presència d’espectacles de dos dels dramaturgs més importants del moment: Art, de Yasmina Rezza, i Boscos i Un obús al cor de Wajdi Mouawad. En els LAP s’ha programat l’espectacle Twilight de la companyia suïssa Trickster-p, que es farà en el marc de Lluèrnia, i Nàdia, de la Conquesta del Pol Sud, que explica la història de la mateixa Nàdia, una noia afganesa que va haver de viure durant anys vestida de noi al seu país.

Olot s’acollirà l’estrena de la Producció Nacional de Dansa: L’estol, de Roser López Espinosa i Many de Thomas Noone, que després girarà pels divuit teatres catalans que han produït la proposta juntament amb el Mercat de les Flors.

I, per Nadal, el Teatre Principal rebrà l’espectacle Mur, una proposta inclusiva amb la participació de la companyia Circ Bombeta integrada per artistes amb algun tipus de discapacitat.

PROGRAMACIÓ MUSICAL EQUILIBRADA I AMB ARTISTES CONSOLIDATS

En l’àmbit musical es presenta una programació amb molta varietat d’estils, formats i temàtiques i amb la presència d’artistes consolidats. Actuaran durant la tardor a Olot Lídia Pujol (presentarà un espectacle basat en el Llibre Vermell de Montserrat); el Cantabile Cor de Cambra (Stabat Mater, de Karl Jenkins); Dàmaris Gelabert (concert familiar per Sant Lluc); El Petit de Cal Eril (presentació del disc La força); Paco Candela (una de les primeres espases del flamenc); Marina Rossell (que presentarà clàssics i cançons de resistència); Andrea Motis i Wallace Roney (dos grans trompetistes que actuaran dins el cicle Jazz Olot) i l’Orquestra Simfònica del Vallès (oferirà el concert de Nadal amb l’espectacle Festival de valsos i danses).

ACTIVITATS ALS MUSEUS D’OLOT PER DESCOBRIR HISTÒRIES DE LA CIUTAT

Els Museus d’Olot han presentat per aquesta tardor una programació variada, a través de la qual volen donar eines per descobrir petites i grans històries de la ciutat d’Olot i de la seva gent. Ho faran a través de l’exposició “Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte”; d’una mostra dedicada a Josep Clarà que se centra en la vida, l’obra i el context històric i social en què va viure l’artista; una exposició de Ramon Planas, que organitza Àmbit Sant Lluc; la mostra “Llopart”, en què 40 artistes presenten obres inspirades en el llop, i una exposició fotogràfica que mostrarà els insectes més petits que viuen en l’entorn de la Moixina.

A més, els Museus d’Olot han programat el cicle Els grans interrogants de la ciència, la Nit dels Volcans, activitats amb motiu de Sant Lluc o les Jornades Europees del Patrimoni, entre d’altres propostes.

CICLES I ITINERARIS

A banda de ser un seguit d’activitats individuals, la programació d’Olot Cultura proposa alguns itineraris o cicles temàtics per tal d’oferir la possibilitat de tractar alguns temes amb profunditat. Aquesta tardor s’hi troba l’itinerari sobre diversitat de creences (que ja va començar el mes de juny) i un cicle dedicat a Wajdi Mouawad amb dos espectacles de l’autor i una xerrada.

Info i foto: Olot Cultura