La taxa d’escombraries a Olot pujarà un 2,9% per fer front a l’augment dels costos de tractament de residus

Comparteix-ho amb els teus amics:

Al ple d’aquest mes d’octubre també portava les ordenances fiscals per al 2022. Els comptes s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, en contra d’ERC, la CUP i l’abstenció del PSC.

L’únic increment que s’aplica és la taxa d’escombraries que puja un 2’9% per fer front a l’augment dels costos de tractament de residus. Això suposarà que un rebut de 170€ pugi un promig de 5€ l’any. De cara al 2022, l’Ajuntament assumeix el cost de les taxes municipals que, com la recollida d’escombraries, no cobreix el cost del servei. Les arques municipals aportaran 130.000 € d’aquest augment. El Consistori també farà front al 189.083 € d’increment de la neteja viària que, de cara al 2022, es preveu que tingui un cost de 1.031.716 €.

La proposta d’Ordenances Fiscals per al 2022 manté bonificacions en diferents àmbits com són les escombraries, l’impost vehicles, IBI, ICIO i plusvàlues per un import superior als 700.000 euros.

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous també ha donat compte de l’Informe de Tresoreria sobre el compliment de la Llei de Morositat i dels pagaments duts a terme per part de l’Ajuntament d’Olot i de DinàmiG del tercer trimestre del 2021.

El període mitjà de pagament de les factures des de la data de conformitat se situa en els 19,66 dies pel que fa a l’Ajuntament d’Olot i 18,27 en el cas de DinàmiG.

Paral·lelament, el ple també ha donat compte de l’aplicació del Fons de Contingència extraordinari per la COVID-19 que ha permès tirar endavant actuacions de reactivació i propostes per valor de 831.537 €. A part, també s’ha donat llum verda a l’ordenança de preus públics per a l’exercici del 2022; uns comptes que s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat i el PSC i l’abstenció d’ERC i la CUP.

Al mateix temps, el plenari ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions de la Corporació per l’exercici 2022 amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció d’ERC i la CUP i en contra del PSC. Per últim, el ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat el Pla Anual de Contractació de 2022 per unanimitat.

Info: Ajunt. Olot