La Transpyr es consolida com a principal prova de bicicleta de muntanya del Sud d’Europa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La prova de bicicleta de Muntanya Transpyr s’ha consolidat com a principal prova de muntanya del Sud d’Europa, segons el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que aquest divendres ha presidit la seva presentació oficial amb el secretari general de l’esport, Ivan Tibau. La ruta es farà del 29 de juny al 5 de juliol i uneix Roses i Hondarribia en set etapes. Puig ha destacat la importància de la prova tant des del punt de vista esportiu com de promoció turística. La prova té més 800 quilòmetres i uns 18.000 metres de desnivell acumulat. L’itinerari començarà a Roses, amb etapes a Camprodon, la Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Roncesvalles i finalitzarà a Hondarribia.

Des de la primera edició, Transpyr ha crescut en importància i repercussió. Dels 85 participants inscrits al 2010, s’ha arribat als 360 al 2014. Així mateix, destaca la creixent internacionalització de la prova, ja que està prevista la participació de ciclistes de 24 països diferents, que representen prop del 50% dels inscrits.

La Transpyr està considerada com una de les cinc proves de bicicleta tot terreny més exigents del món, juntament amb la Cape Epic (Àfrica), la Transalp (Alemanya/Itàlia) o la Ruta dels Conquistadors (Costa Rica).

El conseller d’Empresa i Ocupació ha volgut destacar que Transpyr ofereix una “immillorable oportunitat pel turisme experiencial”. Puig ha recordat que “les ofertes turístiques que triomfen són les que les generen experiències, les que tenen capacitat de commoure i no només per l’economia, sinó també per les passions, i Transpyr ho identifica”.

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau ha assenyalat que Transpyr és “un exemple per crear experiències als amants de l’esport” i ha volgut reconèixer l’aportació que representa per “fer créixer el ciclisme de casa nostra i projectar Catalunya com un país esportiu de primer nivell”.

Així mateix, el director de la prova, Oriol Sallent, ha agraït el suport institucional, tant de la Generalitat com dels municipis participants i dels patrocinadors. Sallent ha assegurat que “hem assolit una xifra rècord d’inscripcions, amb un notable increment de la participació femenina”, i ha avançat que la intenció de cara al futur és “internacionalitzar la prova” i en la pròxima edició incloure una prova única, dins la Transpyr, per potenciar els Pirineus catalans.

Enguany, a més de la cinquena edició de la tradicional prova per a ‘mountain bike’, se celebra en paral·lel la segona edició de la Transpyr Road, pensada per a bicicleta de carretera, i que transcorre per vies poc transitades amb tot tipus de paviment i trams d’especial dificultat amb asfalt deteriorat i grava. Començarà a Cadaqués i acabarà a Hondarribia.