La UdG planteja un nou grau per al curs vinent

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es tracta del GINSA, Grau en Innovació i Seguretat Alimentària, que està pendent de verificació favorable per part de l’Agència de Qualificació (Aqu)

El departament d’Enginyeria química, agrària i Tecnologia agroalimentària té el pla d’estudis avançat i és probable que es pugui posar en marxa el proper setembre amb 40 places d’ingrés a primer curs.

858deccd-d77b-45c6-9582-4a26eee2c9b0_b

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ja ha aprovat la proposta de nou grau i ara s’han d’acabar de concretar els detalls. El nou estudi pretén formar estudiants, entre d’altres, en la preservació dels aliments, la innovació en la presentació i el procés d’envasament, àmbits en què ja treballa l’Institut de Tecnologia Alimentària (Inta) de la mateixa UdG.

Des de fa mesos, el Patronat de l’EPS, que dirigeix Jaume Juher, ha informat del nou grau de l’Escola empreses del sector carni i de l’alimentació de les comarques gironines, que han avalat la seva creació des del principi, segons el director de l’EPS Quim Salvi.

Aquest grau és el primer d’aquestes característiques que es farà a Catalunya i, en l’àmbit de l’alimentació, se suma al que ja es fa a l’Escola Politècnica Superior, el d’Enginyeria agroalimentària.

L’objectiu del Grau en Innovació i Seguretat Alimentària és formar alumnes que contribueixin a la disponibilitat d’aliments sans, segurs i suficients per a tots els ciutadans, alhora que són coneixedors de les diferents eines de control i assegura­ment de la qualitat dels aliments, així com les normes internacionals per garantir-ne la qualitat i la seguretat en un context de globalit­zació.

L’alumne que s’hi matriculi, ha d’estar interessat en la innovació en productes i processos tecnològics per a la producció, la transformació i la conservació d’aliments com una via per millorar la competitivitat de les indústries alimentàries i alhora incrementar l’oferta al consumidor de productes més salu­dables, més sostenibles i més convenients, d’acord amb les seves necessitats.