La Vall d’en Bas acollirà la secretaria de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores de les comarques gironines el proper 2022

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Vall d’en Bas serà la propera vila que acollirà la secretaria de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores de les Comarques Gironines durant el proper 2022. Es tracta d’una tasca itinerant entre totes les ciutats i viles que conformen aquesta xarxa.

El relleu es va fer el passat divendres, al final de la 4a Jornada de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores de les comarques gironines que es va celebrar al teatre municipal de Palafrugell. A causa de la situació sanitària, Palafrugell ha fet les tasques de secretaria durant pràcticament 2 anys.

És doncs en aquest 2021 que, finalment, s’ha pogut realitzar la Jornada Anual i amb aquesta, la escenificació del traspàs de funcions amb el nostre municipi.

La secretaria comporta tasques com la convocatòria de les reunions, la coordinació de les accions que es van decidint, entre d’altres i l’organització de la Jornada Anual. Aquesta és una jornada formativa i de trobada entre professionals on es treballa un tema concret escollit en el si de la pròpia xarxa.

La jornada d’enguany portava per títol 1000 dies per aprendre a descobrir el món i es va centrar en reflexionar sobre l’etapa dels 0 als 6 anys amb la pedagoga italiana Laura Malavasi. Malavasi treballa en projectes de formació i de coordinació pedagògica per a serveis educatius en aquesta etapa educativa. També col·labora amb la Universitat de Parma, amb laboratoris de dades i ha dirigit una cooperativa social.

Des de l’Àrea d’Educació, Joventut i Lleure de l’Ajuntament i des de Can Trona, entomem el repte amb moltes ganes i energia, i alhora, amb un punt de reivindicació per fer evident que en els municipis petits hi passen coses, potser diferents a les de les ciutats, però hi viuen persones, hi tenim escoles, entitats, serveis, programacions, activitats… i on l’educació i la cultura han de seguir sent el centre de qualsevol acció.