La Vall d’en Bas participa de la Setmana de la Pedra Seca

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Vall d’en Bas participa de la Setmana de la Pedra Seca

La promoció i la posada en valor de la pedra seca com a patrimoni i com a ofici són els objectius de la Setmana de la Pedra Seca, una nova iniciativa promoguda per COL·LABORAxPAISATGE per commemorar el segon aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Del 23 al 29 de novembre, i per primera vegada, tots els racons dels Països Catalans visibilitzaran l’extensa xarxa d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen per al seu manteniment i per reivindicar el patrimoni de la pedra seca i la seva tècnica constructiva.

Per tal d’unir-se a aquesta celebració l’ajuntament de La Vall d’en Bas tirarà endavant tres activitats amb la col·laboració de diverses entitats del territori.

La primera activitat es tracta d’una jornada de voluntariat organitzada per l’ANEGX per tal de reconstruir un tram de mur caigut a la zona dels Pins de Sant Privat. Aquesta jornada es desenvoluparà el dimecres 25 de novembre de 9.30 a 13.30h.

La segona proposta és una xerrada – col·loqui titulada “La Pedra Seca contemporània. Possibilitats i reptes” en la qual participaran com a ponents: TOSCA, APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) i l’Escola ORíGENS de bioconstrucció. Aquesta xerrada tindrà lloc el divendres 27 a les 18:30 a l’auditori de Can Trona. Cal inscripció prèvia al 648 814 293 via Whatsapp o bé enviant un correu a cantrona@vallbas.cat , ja que l’aforament és limitat al 50% de l’aforam ent.

I la tercera és un taller formatiu sobre les construccions de pedra seca organitzat per l’Escola Orígens de Bioconstrucció. Aquest taller, que durarà tres dies: 27, 28 i 29 de novembre, està compost de diverses xerrades formatives i d’una part pràctica durant la qual es construirà un petit mur als exteriors de Can Trona- Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, així com l’estructura per a poder plantar un hort de plantes remeieres. Les Places per aquest taller, que va ser anunciat des a l’agenda de la Vall Bull eren molt reduïdes (només 15 persones), i a dia d’avui ja estan esgotades, però en podreu veure el resultat a través del perfil d’instagram: @cantronaccn

Tant la xerrada de divendres com el taller de dissabte estan coorganitzats entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, Can Trona- Centre de Cultura i Natura, l’Escola Orígens i el CASGX.

La imagen puede contener: texto que dice "XERRADA OBERTA AL PUBLIC Divendres 27 a les 18:30h a I'AUDITORI "La Pedra Seca contemporània. Possibilitats reptes" Participa: TOSCA, APSAT ORÍGENS Aforament limitat (Inscripció prèvia) A CAN TRONA cantrona@vallbas.cat 648814293 Passatge de Can Trona, 26, 17176 Joanetes (La Vall d'en Bas). EDRASECA PER MÉS INFORMACIÓ ORÍGENS Escola Taller de Bioconstrucció escolaorigens.com 615 968 316 info@escolaorigens.com CAN TRONA Centre de Cultura Natura de la Vall d'en Bas cantrona.cat 648814293 cantrona@vallbas.cat Organitzadors OrganitzadorsiColaboradors GriGens bioconstrucció col-labora xpaisatge TRONA AannBn Consorci TACCIO SOCIAL"

Comparteix-ho amb els teus amics: