La Vall d’en Bas quantifica les destrosses del temporal en 332.851 euros

Comparteix-ho amb els teus amics:

La primera valoració del Consell Comarcal de la Garrotxa dels danys del temporal son de més de 2,2 milions d’euros. En el cas de la Vall d’en Bas de 332.851 euros

Pocs dies després del pas del temporal Glòria pel municipi, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha redactat un exhaustiu informe d’un centenar de pàgines on es detallen els danys ocasionats.

El ‘Glòria’ va arribar a la Vall el dimarts 21 de gener en forma de neu i talls de llum i va obligar, entre d’altres, a retrassar l’horari d’obertura de l’escola, el parvulari i la llar d’infants. Els dos dies següents, 22 i 23, el ‘Glòria’ va deixar precipitacions molt importants que van causar caigudes d’arbres, esllavissades i desbordaments de ponts i passallissos, a més de la suspensió de l’activitat educativa. Es va haver d’actuar amb rapidesa i es van tancar molts accessos per garantir la seguretat de les persones. En aquest sentit cal destacar la gran feina duta a terme pel servei de la brigada municipal, la coordinació amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i el SIGMA, que van centralitzar esforços, i els Mossos, amatents en tot moment a qualsevol eventualitat que es pogués presentar.

El divendres, un cop havia tornat la normalitat, des de l’ajuntament i amb col·laboració de la brigada i els Mossos es va fer una inspecció de les zones afectades per determinar-ne les afectacions.

Els danys s’han quantificat en 332.851,61€ i inclouen esllavissades a les carreteres de Sant Privat i PocaFarina; la inundació al camp de futbol dels Hostalets d’en Bas, així com danys als ponts del Toronell, del Molí de l’Aubert, de Can Benet, de la Pomareda i de Torralles.

A banda d’aquests desperfectes produïts en gran mesura pels desbordament del Fluvià i els seus afluents, també cal remarcar un seguit de danys colaterals provocats pel temporal i que han causat importants molèsties als veïns i veïnes de la Vall i que són talls en el subministrament elèctric per part de la companyia Endesa i que en algun cas han suposat fins a sis dies sense llum en una casa; talls en el subministrament d’aigua a causa dels talls elèctrics i que es van resoldre en un espai de temps més curt i problemes amb les telecomunicacions, és a dir, amb els telèfons fixos i mòbils i internet.

En el cas dels talls elèctrics, s’ha posat a disposició dels habitants de la Vall un formulari de reclamació, que podran trobar tant a l’ajuntament com a l’Oficina de Consum de la Garrotxa, per tal que puguin exercir els seus drets.

El temporal ha posat de manifest que les lleres dels rius són brutes i això en algun moment ha suposat un risc perquè obstruïa el pas de l’aigua en moments en que el cabal era abundant. També cal posar en valor la resposta ciutadana que, en general, ha respectat les senyalitzacions i, fruit d’una intensa campanya d’informació, ha seguit les recomanacions que en tot moment anava donant l’ajuntament.

Afortunadament no s’han hagut de lamentar pèrdues humanes ni materials i, en comparació amb altres zones del territori català, el pas del temporal per la Vall ha estat molt menys devastador.

Info: Ajunt. Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics: