La Vall d’en Bas serà l’escenari del primer Bas Moutain Festival

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els dies 4 i 5 de maig se celebrarà el primer Bas Moutain Festival (BMF), amb l’objectiu d’enaltir i compartir els coneixements i els valors que envolten el món de la muntanya.

El Bas Moutain Festival (BMF), està formada d’unes jornades que pretenen esdevenir anuals per a convertir-se en un punt de referència pels amants de l’excursionisme.

Enguany, la jornada s’ha dividit en dos dies, el dia 4 de maig, a Can Trona, Centre de Natura i Cultura, hi haurà xerrades, taules rodones, exposicions, projeccions i tota mena d’activitats relacionades amb l’excursionisme, entre les quals cal destacar dues conferències sobre la història del muntanyisme i la cartografia; un col•loqui sobre els inicis de l’esquí de muntanya a les comarques de Girona, la visualització de l’audivosual “El Vignemale, 60 anys després”, un col•loqui sobre “Dones de muntanya, ahir i avui”i una conferència audiovisual a càrrec d’Araceli Segarra, la primera dona de l’estat a pujar l’Everest.

Finalment, el dia 5 de maig tindrà lloc la ja coneguda i consolidada “Lletissonada”, una marxa popular que aquest any anirà fins al cim del Puigsacalm.

La compra d’entrades pel Festival ja es pot realizar a través de la web.

A més a més, durant tot el cap de setmana, a Can Trona, es podran visitar de forma gratuïta dues exposicions, una de fotografies antigues de l’excursionisme de la comarca, realitzada amb la col·laboració del Servei d’Imatges de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i una sobre cartografia i mapes antics a càrrec de l’editorial Alpina.

Comparteix-ho amb els teus amics: