La Vall d’en Bas s’uneix a la 6a Trobada de Societats de Parla Catalana

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat cap de setmana la Feemcat i la SCM van organitzar la sisena edició de la trobada de Societats de Parla Catalana. Unes 40 persones representants de les diferents societats de professors de matemàtiques de les terres de parla catalana: FEEMCAT i les associacions federades, la Societat Catalana de Matemàtiques, la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana (Al-Kwaritzmi) i la Societat Balear de Matemàtiques (Xeix).

Enguany a la trobada es va poder gaudir d’una visita al parc volcànic de la Garrotxa i la vall d’en Bas. A part de treballar sobre les propostes per la Jornada Conjunta del proper mes d’octubre i la propera edició del Premi Maria Antònia Canals, s’ha tornat a posar especial èmfasi en posar en marxa un grup de treball per coordinar activitats i propostes al voltant de la mesura, centrant-se en les mesures tradicionals de les nostres terres i la mesura del Meridià de París al seu pas per terres catalanes.

IMG-20160306-WA0021

En homenatge a aquesta gesta científica que va creuar tots els països catalans, s’havia previst col·locar una placa commemorativa a la font de la Martingala durant el matí del diumenge dia 6 de març, donat que aquesta font es troba a tocar del meridià de París. Per causes meteorològiques l’accés a la font no ha estat possible i s’ha posposat la col·locació de la placa per més endavant.

rajola_petita

Foto: Una imatge de la placa commemorativa i foto de grup de la trobada
Font: feemcat.org