La XI Trencada de Mona del proper Dilluns de Pasqua, serà la més impressionant i amb un marcat caràcter solidari

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper 22 d’abril, dilluns de Pasqua a les 12 h, tindrà lloc a la plaça Major d’Olot la XI Trencada de Mona (Pels que no tenim padrins). Lluís Riera s’ha tornat a superar fent una mona en forma de Xukli de 132 kg i 224 cm d’alçada. Incorporant per primera vegada el color.

Foto: La mona es pot veure exposada a la Pastisseria Cacau

El lema d’enguany és “Xocolata pels Xuklis” i és per això que s’ha convidat a l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) a venir a trencar el nostre estimat Xukli. Com cada any qui vulgui col·laborar en aquest esdeveniment pot comprar figures del Xukli petit d’ara fins al mateix dia de la trencada.

A continuació a la plaça Campdenmàs es realitzarà una Arrossada Popular a càrrec de la Cantina Núria Social. Els tiquets els podeu comprar a Pastisseria Cacau, a la plaça Major d’Olot. El preu és de 10 € i els beneficis aniran destinats a l”Associació de Nens amb Càncer (AFANOC).

L’AFANOC és l’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

La realitat que es van trobar el 1987 no es corresponia amb les necessitats que es generaven amb aquesta malaltia de llarga durada i de pronòstic incert: estades molt llargues en espais no preparats per als nens i nenes ni per als seus acompanyants, famílies desplaçades lluny de les seves cases sense lloc on dormir i reposar, cap suport psicològic per afrontar les diferents etapes del tractament, falta d’estímuls per als infants, absència de planificació per escolaritzar-los, manca d’informació de la malaltia…

En un principi, els familiars van començar organitzant grups d’ajuda mútua, grups de dol, grups de recerca d’informació de la malaltia i va començar a consolidar-se un petit grup de voluntaris ben actius. A mesura que l’entitat s’anava consolidant i creixent es va veure la necessitat de professionalitzar l’Associació amb un equip multidisciplinari. Durant tots aquests anys l’entitat ha posat en marxa programes i serveis amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i ha treballat en la millora de la salut psicosocial de totes aquestes.

Lluís Riera – El nostre fill l’any 2015 va patir un càncer i la nostra família va rebre el suport d’AFANOC, l’agraïment que es va despertar amb nosaltres es va materialitzar en forma de Torró Solidari. Hem fet 4 edicions d’aquest torró i 17823 € són els diners que entre tots i totes, durant aquests últims 4 anys hem aportat al projecte AFANOC i la Casa dels Xuklis.

Gràcies a la solidaritat amb el càncer infantil aquesta onada segueix creixent i esperem seguir sumant perquè la causa és noble i perquè la lluita s’ho mereix. Per tot això, la Rosa, la Gina, la Maite, la Lali, la Gemma, la Pilar i la resta de treballadores de l’AFANOC seran les encarregades de la trencada d’enguany.

RELACIONAT: