L’Aeroport de Girona perd un 3,6% de passatgers durant el novembre

Tània Tàpia / Arxiu ACN: Un dels avions de Ryanair té a l'Aeroport de Girona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

La caiguda és més suau que la de fa un any, quan les instal·lacions van registrar un 29,3% menys de viatgers

ACN Vilobí d’Onyar .- L’Aeroport de Girona ha tancat el novembre amb 62.612 passatgers, el que suposa una nova davallada, en aquesta ocasió del 3,6%. No obstant això, la caiguda és més suau que la de fa un any. El novembre de 2014, per les instal·lacions de Vilobí d’Onyar van passar 64.961 viatgers enfront dels 91.830 viatgers del 2013, el que suposava una caiguda del 29,3%. Amb l’arribada de la temporada d’hivern, Ryanair opera pràcticament en solitari a Girona. Aquest mes de novembre ha transportat el 97,5% dels passatger (Transavia ha operat alguns vols amb només 316 passatgers). Les operacions han crescut un 30% bàsicament per l’activitat de l’escola de pilots. Pel que fa a les mercaderies, s’han transportat 2.118 quilos, un 56,6% menys que fa un any.

Tània Tàpia / Arxiu ACN: Un dels avions de Ryanair té a l'Aeroport de Girona.
Tània Tàpia / Arxiu ACN: Un dels avions de Ryanair té a l’Aeroport de Girona.

Les dades d’Aena tornen a marcar un nou descens en el nombre de passatgers que durant el passat mes de novembre han fet ús de les instal·lacions gironines. El mes s’ha tancat amb 62.612 viatgers, un 3,6% menys que fa un any. El novembre és el primer mes que el calendari de la temporada d’hivern s’aplica al complet i això ja marca una caiguda important de l’activitat a l’aeroport, ja que a l’octubre van usar les instal·lacions 182.853 passatgers.

Malgrat la xifra és negativa, suposa una caiguda molt més suau que la del novembre del 2014. Ara fa un any, per les instal·lacions de Vilobí d’Onyar van passar 64.961 viatgers enfront dels 91.830 del 2013, el que suposava una caiguda del 29,3%. Enguany, en canvi, l’aeroport només ha perdut 2.349 viatgeres (-3,6%).

Pel que fa a les operacions, la terminal experimenta una crescuda del 30,1%. Bàsicament, aquest augment ve per l’activitat de l’escola de pilots que aprofita els mesos que hi ha menys trànsit d’avions comercials per fer exercicis. De fet, dels 994 aterraments i enlairaments, 439 són d’aquesta escola de formació.

La temporada d’hivern deixa Ryanair operant en solitari, a excepció d’algun vol xàrter residual. Les dades d’Aena mostren que el 97,5% dels passatgers que han passat per l’aeroport al novembre ho han fet amb un avió de la companyia irlandesa. Al novembre encara s’ha operat alguna connexió oferta per Transavia, que ha transportat 316 persones.