L’AFA Malagrida es querellarà contra el Consell Comarcal i demana la suspensió cautelar de les licitacions del servei de menjador

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les AFA de les escoles de la Garrotxa a favor de que cada escola pugui decidir sobre el seu servei de menjador

L’AFA Malagrida es querellarà contra el Consell Comarcal i demana la suspensió cautelar de les licitacions del servei de menjador. L’AFA Pla de Dalt està estudiant si se suma a la demanda
Les associacions de pares i mares de les escoles de la Garrotxa han impulsat un manifest per demanar al Consell Escolar poder decidir lliurement el model de gestió de menjador que volen. El manifest ha estat impulsat per les AFA de Pla de Dalt i Malagrida i compta amb el suport de la majoria de les AFA de la Garrotxa, fins i tot aquelles que estan contentes amb  el servei rebut per part del Consell Comarcal.

Les AFA recorden que la competència del servei de menjador escolar és de les escoles i no del Consell Comarcal i argumenten que l’únic motiu per a l’expropiació del servei és econòmica, en no haver-hi cap queixa per part dels usuaris.

Cal recordar que Pla de Dalt i Malagrida varen interposar un recurs contra la licitació del servei de menjador que ha estat desestimat per part del Consell Comarcal, però que la batalla legal continua.

Segons expliquen les AFA el Consell només accepta dues formes de gestió, o bé la constitució en empresa i la gestió directa del menjador per part de les AFA o bé la cessió al Consell. La tercera via, que s’emprava fins ara, era la contractació directa d’una empresa del sector. En aquest sentit, Sebastià Bennasar, president de l’AFA Malagrida, explica que ‘estem davant un cas flagrant d’indefensió, perquè l’administració no permet als seus administrats usar el procediment que ells faran servir. És a dir, el consell no es constituirà en empresa, sinó que farà una liicitació i en canvi a nosaltrres no ens deixa fer-ho. D’això se’n diu prevaricació’.

L’AfA Malagrida ha anat encara una passa més enllà i fa ja uns mesos va elevar el cas al Síndic de Greuges demanant la seva ampara (veure document adjunt) i l’oficina del síndic ha assegurat que estudiarà el cas.

Per si no fos poc, la junta de famílies d’aquest centre olotí ha demandat al Consell Comarcal i ha demanat al jutge la suspensió cautelar de les licitacions fins que arribi la sentència.

Info: AFA Malagrida
Comparteix-ho amb els teus amics: