L’Ajuntament de Banyoles contracta 46 persones en el marc de 7 projectes de polítiques actives d’ocupació del 2015

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Banyoles, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha demanat i ha rebut un total de 7 subvencions. Es tracta en tots els casos de polítiques actives d’ocupació durant el 2015. Les de polítiques actives d’ocupació tenen com a objectiu la inserció laboral de persones que es troben en situació d’atur i el manteniment de l’ocupació per a les persones que estan en situació d’alta laboral. Ho ha presentat aquest dimarts al migdia la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà.

Els projectes sol·licitats i atorgats es diferencien en dos àmbits: ocupació, formació i intermediació, i, per altra banda, desenvolupament econòmic territorial. El total de les 7 subvencions té un import concedit de 591.179,8 euros i provocarà la contractació de 46 persones. L’entitat promotora del projecte és l’Ajuntament de Banyoles, l’entitat col·laboradora és el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, amb el cofinançament de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Els 7 projectes adjudicats són: Treball i Formació, Formació Ocupacional – FOAP, Programa de mesures actives d’inserció per a persones destinatàries de la Renda mínima d’inserció, Agents d’ocupació i desenvolupament local- AODL, Joves per l’ocupació, i Treball als barris.

Tot plegat genera contractacions laborals i millores a la ciutat com ara el projecte Treball i Formació, també conegut com a Plans d’ocupació, que ha servit per contractar 3 paletes i 3 jardiners, gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Durant la roda de premsa la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que “amb aquests projectes continuem, com ho hem fet tot aquest temps, destinant recursos per a formar tant a persones desocupades perquè puguin trobar feina, així com també oferir aquestes recursos a les persones que estan en situació d’alta laboral perquè puguin millorar competències i augmentar les possibilitats de promoció dins de l’empresa o en el mercat laboral”.

Per Vilà, “cal destacar l’estreta col·laboració i el treball conjunt entre l’Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany que permet obtenir projectes en benefici dels banyolines i banyolines i dels ciutadans de la comarca”.