L’Ajuntament de Banyoles demana civisme als ciutadans quan llancin les escombraries i informa als incívics que podran ser sancionats

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Banyoles demana civisme als ciutadans quan llancin les escombraries i informa als incívics que podran ser sancionats amb multes d’entre 125 i 3.005 euros

contenidors escombreries
Foto: contenidors a l’encreuament entre el carrer Sant Esteve i el carrer doctor Hysern

Darrerament s’han detectat a Banyoles nombrosos abocaments i bosses d’escombraries i residus fora dels contenidors a la ciutat, per exemple al carrer Divina Pastora. L’Ajuntament de Banyoles vol solucionar aquesta problemàtica i molèsties amb els veïns, els problemes de salubritat i donar compliment a la normativa vigent de residus i convivència ciutadana.

Quant a la prestació del servei de recollida domèstica, els usuaris estan obligats a dipositar els residus dins dels contenidors, i es prohibeix l’abandonament dels residus al voltant de les zones de contenidors. A Banyoles hi ha 400 contenidors de rebuig.

Pel que fa al paper i cartró, els usuaris domèstics l’han de separar a la llar, mantenir-lo net, plegar-lo i dipositar-lo a l’interior dels contenidors de color blau de les àrees d’aportació o bé dur-lo a la deixalleria. Resta prohibit dipositar paper i cartró al contenidor de rebuig o altres contenidors no específics per aquest material o abandonar paper i cartró i dipositar-lo al terra fora del contenidor blau.

Pel que fa el paper i cartró provinent de comerços, cal recordar que els dimarts i els dijous a la tarda s’ha d’utilitzar el servei de recollida de paper i cartró comercial porta a porta que presta el Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Cal deixar el paper i cartró plegat en els punts acordats amb el Consell Comarcal.

Pel que fa als envasos lleugers (contenidor groc) els usuaris l’han de separar en origen i dipositar-lo dins els contenidors de color groc de les àrees d’aportació o dur-los a la deixalleria. Resta prohibit dipositar aquest material fora del contenidor.

En cas que els contenidors del carrer doctor Hysern o qualsevol altre punt on estiguin plens, s’han d’utilitzar els contenidors més propers, mai no es poden deixar els residus a terra.

Es prohibeixen els residus líquids en el lliurament d’escombraries.

Sancions per l’incivisme

També l’Ajuntament de Banyoles informa que s’han donat instruccions per inspeccionar les bosses d’escombraries i residus que no estiguin dipositats dins el contenidor per tal de detectar els possibles infractors, que seran degudament sancionats amb multes de 125 euros fins a 3.005 euros. També, properament s’instal·laran càmeres de vigilància per tal de detectar als infractors.

Horaris de recollida

L’Ajuntament de Banyoles recorda que la recollida de rebuig a Banyoles es fa cada dia a la nit. L’Ajuntament recomana deixar les escombraries de 8 a 10 del vespre. La recollida gratuïta de trastos vells a Banyoles es fa cada dilluns a la nit, prèvia trucada al telèfon 972 58 18 58.

La recollida de la selectiva (orgànica, vidre, envasos i paper) es fa entre 3 i 4 vegades a la setmana durant el dia.

Ajuntament de Banyoles