L’Ajuntament de Banyoles ha instal·lat comportes metàl·liques en 3 recs per controlar l’aigua que surt de l’Estany

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Banyoles vol millorar l’eficiència en el control del nivell de l’aigua de l’Estany i garantir-ne una millor utilització per part de regants i altres usuaris dels recs.

Per això, ha instal·lat noves comportes metàl·liques, anomenades bagants, en 3 dels 5 recs de la ciutat, concretament als recs de Ca n’Hort, Figuera d’en Xo i Guèmol, que se sumen al rec Major, que ja disposa d’una d’aquestes comportes. A més, al rec d’en Teixidor es manté la comporta de fusta ja que s’està provant un nou model amb millors passos de fauna.

Actualment, els recs de Banyoles, que transcorren per tota la ciutat des de la seva sortida a l’Estany fins a la riera Canaleta, s’utilitzen principalment pel regadiu. És important el control del cabal en funció de l’època de l’any, especialment a l’estiu quan la sequera és més acusada i, al mateix temps, cal mantenir un cabal mínim ecològic per mantenir les poblacions de flora i fauna de l’Estany.

Fins ara, els tres recs en qüestió comptaven amb comportes de fusta instal·lades de forma manual que no permetien un maneig ràpid, segur i eficient.