L’Ajuntament de Banyoles millora la Caseta de Fusta, la zona de bany de l’Estany

Foto d’aquest dimarts a la Caseta de Fusta, a Banyoles
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Banyoles està acabant una actuació de millora a la Caseta de Fusta, per deixar-la a punt per a la pròxima temporada de bany. S’ha talat el vern, l’arbre que destacava el centre del paratge, que estava molt assecat i en males condicions. El vern se substituirà per 11 arbres més, seran freixes i verns. Aquests es disposaran de tal manera que facin més ombra i alhora permetin prendre el sol. La zona coneguda com a la Caseta de Fusta és un dels tres espais de bany de la ciutat, i l’únic gratuït.

Foto d’aquest dimarts a la Caseta de Fusta, a Banyoles
Foto d’aquest dimarts a la Caseta de Fusta, a Banyoles

La millora de la vegetació de la zona de bany de la Caseta de Fusta es completarà amb la replantació de la gespa que es farà a la primavera perquè estigui a punt el juny, quan comença la temporada de bany. De moment, s’ha afegit més terra per crear una superfície més esponjosa, s’ha fet un procés de manteniment del rec automàtic i s’ha deixat a punt per a la sembra. També, s’ha readequat el petit espai de platgeta.

El regidor de Medi ambient de Banyoles, Jordi Bosch, ha explicat que “l’Ajuntament de Banyoles ja havia detectat a l’estiu que hi havia mancances a l’espai de la Caseta de Fusta i calia una actuació, cal millorar la gespa, i com que s’havia de treure el vern, s’arranjarà l’espai augmentant les ombres”.

Reforma integral de la Caseta de Fusta el 2011
L’objectiu del 2011 era arranjar la zona de la Caseta de Fusta i especialment el mur ja que estava en males condicions. La passera de fusta d’accés també es va posar nova, es va plantar herba amb un rec automàtic, es van renovar les escales d’accés a l’aigua, s’hi va fer arribar la llum, s’hi va instal·lar una font i es va incorporar el servei dels nous lavabos. Per altra banda, es va crear una entrada més amplia a la Caseta de Fusta per si cal entrar-hi per qualsevol incidència i disposa d’una entrada amb rampa a l’Estany per a  les persones amb dificultats de mobilitat i els nens i nens, que també tenen un nou espai amb poca fondària.