L’Ajuntament de Girona avalua l’impacte del tancament de Gowex sobre el servei de Wi-Fi gratuïta

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Girona està avaluant l’impacte que pot tenir la situació de l’empresa Gowex- que ha anunciat concurs de creditors- sobre el servei de Wi-Fi gratuït a la ciutat. Aquesta empresa donava cobertura d’Internet a través de 165 punts de connexió -el que cobria el 80% de la ciutat- des d’octubre del 2011. Després que l’ajuntament ha conegut que l’empresa ha fet fallida ha començat a estudiar la documentació dels contractes que té amb l’empresa. Des del grup municipal del PPC han demanat que es prenguin “de manera immediata i urgent” totes les mesures necessàries per garantir aquest servei als ciutadans.

Des de l’octubre del 2011, la ciutat de Girona disposa d’una xarxa Wi-Fi municipal, GironaWiFiGOWEX, que proveeix de connexió a Internet sense fils de forma gratuïta i durant les 24 hores als principals espais i carrers de la ciutat i a gran part dels barris de Girona. L’ajuntament donava aquest servei a través de l’empresa Gowex, que aquest cap de setmana ha anunciat concurs de creditors.
L’empresa ha presentat concurs voluntari de creditors i el fins ara conseller delegat i president de Gowex, Jenaro García Martin, ha reconegut haver inflat els comptes almenys en els darrers quatre exercicis. Entre els clients de la companyia hi ha diversos ajuntaments com el de Girona.

Per això, el consistori ha donat ordre de revisar els contractes que té amb l’empresa per tal de conèixer quines reclamacions podria fer si l’empresa incompleix els compromisos. Fonts municipals han confirmat que, de moment, el servei funciona amb tota normalitat.

El grup municipal del PPC també ha emès un comunicat on mostra la “preocupació” per aquesta notícia. La portaveu, Concepció Veray, ha demanat que el consistori prengui “de manera immediata i urgent” les mesures necessàries per garantir aquest servei als ciutadans. Els usuaris registrats a la xarxa de Girona no només es podien connectar gratuïtament a la capital gironina sinó que podien també fer-ho a les 80 ciutats a les quals Gowex prestava servei arreu del món.

Comparteix-ho amb els teus amics: