L’Ajuntament de Girona passa a ser el titular dels béns mobles del desaparegut Club Bàsquet Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els representants de l’administració concursal de l’entitat Club Bàsquet Girona han signat un acord amb l’Ajuntament de Girona per cedir al consistori la plena titularitat, lliure de càrregues i gravàmens, dels béns mobles i de la part del videomarcador, titularitat del club concursat, que estan dipositats al Pavelló Municipal Girona-Fontajau.

Quan l’entitat Club Bàsquet Girona SAD va fer fallida el 2008, els béns que tenia dipositats en aquell moment el club al pavelló de Fontajau es van quedar a l’equipament municipal, ja que van passar a formar part de l’inventari que constava al concurs de creditors. Aquests béns materials estaven inclosos de la rutina diària d’entrenaments i partits de l’equip de bàsquet Akasvayu Girona, que competia aleshores a la màxima competició estatal d’aquest esport: la Lliga ACB.

L’Ajuntament de Girona és soci de l’ens Institucional del Bàsquet, en el qual participa en un 50% i del qual forma part també la Diputació de Girona. Institucional del Bàsquet és un dels creditors del CB Girona SAD i, per tant, des del 2008 aquest ens forma part del concurs de creditors de l’entitat per tal de poder recuperar el capital que deu el Club Bàsquet Girona SAD. Tot i això, va ser al llarg del 2013 que l’Ajuntament va promoure que Institucional del Bàsquet SL comparegués davant del Jutjat Mercantil de Girona per l’afer del concurs de creditors del CB Girona SAD.

“Davant de la dificultat per recuperar aquesta part econòmica, després d’una sèrie de gestions efectuades en els últims mesos amb els administradors concursals del club hem aconseguit que cedeixin gratuïtament a l’Ajuntament la part dels béns mobles que estan dipositats en un equipament municipal com és el pavelló de Fontajau. D’aquesta manera en podran fer ús les entitats i els ciutadans que utilitzen les instal·lacions”, ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas.
Entre els elements que hi ha dipositats al pavelló, a banda del videomarcador del sostre, del qual a partir d’ara es podrà fer ús, s’hi poden trobar aparells de gimnàs, instruments fisioterapèutics i material divers esportiu, d’utillatge i de protocol. El valor actual de tots els béns mobles del CB Girona SAD que hi ha emmagatzemats a Fontajau, a banda del videomarcador, és d’uns 97.800 euros.

En el mateix acord, signat recentment per l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i pels administradors concursals de l’entitat s’indica que l’Ajuntament es compromet a no reclamar a l’entitat les despeses fetes per la conservació dels béns dipositats.