L’Ajuntament de Girona posa en funcionament un equip de conciliadors nocturns

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta figura té com a objectiu aconseguir un equilibri entre el desenvolupament de les activitats d’oci nocturn i el respecte i la convivència dels veïns i veïnes

00125022014

Amb la voluntat de vetllar pel descans dels veïns i fer-lo compatible amb les activitats d’oci nocturn, l’Ajuntament de Girona ha creat un equip de 6 conciliadors cívics per tal de lluitar contra els comportaments incívics que sovint es produeixen en horari nocturn. Aquesta acció pretén aconseguir un equilibri entre el desenvolupament de les activitats d’oci nocturn i el respecte i la convivència dels veïns i veïnes a les zones on es localitzen un nombre més elevat de locals de lleure nocturn de la ciutat.
Aquestes persones estaran coordinades conjuntament per l’Àrea de Promoció i Ocupació de l’Ajuntament de Girona i la Policia Municipal. Aquest equip rebrà una formació inicial per part de la Policia Municipal.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies al Programa mixt Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya, adreçat a persones aturades prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi, regulat per l’Ordre EMO, 210/2013, de 2 de setembre, cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu. L’objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral de les persones participants i millorar la seva ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha fet una valoració molt positiva de la iniciativa i ha subratllat que “ens ajuda molt a tenir més informació per poder actuar en casos d’incivisme o molèsties als veïnes”. “L’actitud dels conciliadors nocturns no és coercitiva, sinó que sempre busquen la mediació”, ha afegit la regidora.