L’Ajuntament de Girona presenta la nova temporada d’activitats de turisme actiu i de natura 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, assenyala que l’objectiu és “donar a conèixer la riquesa del patrimoni natural gironí i la seva àmplia oferta d’activitats de turisme actiu i de natura”.

00116042014

L’Ajuntament de Girona ha presentat avui la campanya Girona Primavera Activa 2×1 i els nous circuits d’orientació 2014, amb l’objectiu de promocionar el turisme actiu i de natura a la ciutat. Tal com ha subratllat la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, l’objectiu d’aquestes dues iniciatives és “donar a conèixer la riquesa del patrimoni natural gironí i la seva àmplia oferta d’activitats de turisme actiu i de natura”, així com aprofitar aquestes activitats per “complementar altres productes turístics de la ciutat i allargar l’estada a la ciutat dels turistes que ens visiten”.

La campanya “Girona Primavera Activa 2×1”, que estarà vigent del 26 d’abril al 6 de juliol, inclou 22 activitats de turisme actiu i de natura, per realitzar els caps de setmana, a un preu promocional del 2×1 amb un total de 360 places ofertes. Entre altres activitats, s’ofereixen descensos en caiac pel riu Ter, tir amb arc, excursions en bicicleta guiades i autoguiades, sortides naturalistes per a conèixer la flora i fauna, circuits d’orientació i tallers d’iniciació a la marxa nòrdica i al maneig de nusos, cordes i tirolines. Per a la programació i realització de les activitats, s’ha col·laborat activament amb les empreses de turisme actiu i de natura de la ciutat, que han treballat conjuntament per oferir activitats per a tots els públics, nivells i edats i cobrint la gran diversitat d’espais naturals de la ciutat.

Paral·lelament, i després de l’èxit de la temporada anterior, s’han presentat també els nous circuits d’orientació “Descobriu Girona 2014”. Aquests circuits semitemporals (amb vigència fins a la tardor del 2014), combinen la descoberta del territori amb la iniciació a la metodologia i tècniques de l’orientació, mitjançant la col·locació de deu punts de control per a cada circuit que l’usuari ha de localitzar amb l’ajut d’un plànol i una pista específica. Enguany, s’han habilitat 4 nous circuits: el renovat circuit del Barri Vell (amb deu nous punts) i els circuits dels quatre rius, del Calvari i el combinat Sant Daniel-Montjuïc. La ubicació dels punts de control s’ha escollit especialment per tal de fer arribar ciutadans i turistes a alguns dels racons més desconeguts i amb més encant de la ciutat, fora dels circuits turístics més tradicionals i que moltes vegades, desconeixen fins i tot els mateixos gironins. Aquests circuits d’orientació s’organitzen amb la col·laboració del Club Esportiu Aligots.

En la primera edició dels circuits, l’any 2013, es van registrar a les oficines de turisme i la web específica del programa més de 750 persones que havien completat un dels circuits. El circuit més realitzat va ser el del Barri Vell (57,8%), amb un públic majoritàriament català (88%).

Aquestes dos actuacions formen part del projecte transfronterer RES’PIR, l’objectiu del qual és promocionar l’oferta de turisme actiu i de natura a Girona i al territori de l’Arieja, i en el marc del qual ambdós territoris han desenvolupat diferents actuacions conjuntes de promoció. El projecte RES’PIR està finançat pel programa POCTEFA de la Unió Europea, finançat amb fons FEDER.

Podeu descarregar-vos els documents de les activitats de “Girona Primavera Activa 2×1” i els recorreguts amb els circuits d’orientació “Descobriu Girona 2014” al següent enllaç.