L’Ajuntament de la Vall d’en Bas prova dos vehicles elèctrics

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el marc del CILMA, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (de la Diputació de Girona), l’Ajuntament de la Vall d’en Bas es va acollir a la iniciativa per provar vehicles elèctrics.

Durant un temps se’n han provat dos, un com a vehicle de la brigada municipal i l’altre per al desplaçament a jornades, reunions i activitats del personal de les oficines. En el cas del vehicle que s’ha provat en la brigada municipal era una furgoneta amb 270 km d’autonomia. S’ha utilitzat per les tasques habituals d’un dels treballadors, realitzant un simulacre real durant els dos mesos de cessió per comprovar si un vehicle elèctric seria pràctic per a les tasques de la brigada.

En el cas de la segona furgoneta, per les característiques del vehicle es va decidir posar-lo a disposició del personal de les oficines de l’Ajuntament per als desplaçaments de feina que haguessin de realitzar, com ara assistir a jornades, reunions o trobades dins i fora de la Vall d’en Bas.

Amb la cessió temporal d’aquests dos vehicles el personal de l’ajuntament ha pogut posar a prova els cotxes elèctrics amb sensacions i opinions molt positives. En el cas de la brigada, a més s’ha pogut constatar que un vehicle elèctric seria pràctic en el dia a dia de les tasques que es desenvolupen. Actualment la brigada no té mancança de vehicles, però després de la prova, l’Ajuntament no descarta adquirir una furgoneta elèctrica quan sigui necessari canviar algun dels vehicles que la brigada té actualment.