L’Ajuntament de la Vall d’en Bas retalla 40 punts el deute en quatre anys

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas retalla 40 punts el deute en quatre anys

Aquest dimarts s’ha celebrat el primer ple telemàtic de la història de la Vall d’en Bas, una mesura presa en el marc de la prevenció per la Covid-19. Precisament, el ple ha començat amb un record al personal sanitari, pagesos, ramaders i altres professions que formen part dels serveis essencials i altres persones que fan el possible en aquests moments durs de l’epidèmia.

El ple, de caràcter ordinari, ha tractat diferents punts de l’actualitat municipal. Entre ells, s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de la corporació municipal el passat 2019.

L’any passat es va executar més d’un 85% dels ingressos i despeses previstos. A banda, l’estalvi net va ser de 226.129,80€.

El deute viu, el 2019, es va tancar per valor de 534,601,38€, el que suposa un 17,87% de la ràtio legal. Aquesta xifra s’ha reduït 40 punts percentuals en quatre anys. Una mostra, segons l’alcalde Lluís Amat, “de la voluntat que hem expressat de tenir una solidesa econòmica” que ha de fer possible “tirar endavant els nostres projectes per a la Vall d’en Bas sense hipotecar el futur”.

D’altra banda, el ple ha fet un pas més en la tramitació de l’al·legació de la variant que projecta el Departament de Territori. S’ha aprovat sense cap vot en contra i d’acord amb allò tractat a la Comissió de Seguiment i als informes tècnics encarregats. Ara, se seguirà el procés burocràtic un cop es reprengui la normalitat.

Info: Ajunt. Vall d’en Bas